Hlavní obsah

Edice 007 od Aston Martinu je tu dříve než film, který oslavuje

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na kompaktní sportovní kupé z Gaydonu můžete klidně dát i lyže a ve středovém tunelu najdete schéma k ovládání imaginárních raket a dalších specialit. Když to bude tedy speciální edice 007.

Foto: Aston Martin

Aston Martin DBS Superleggera a Vantage v edici 007

Článek

Zatímco 25. díl o agentu 007 byl kvůli koronaviru odložen o půl roku na listopad 2020, tradiční značka Jamese Bonda už přispěchala se svou speciální edicí. Aston Martin a jeho divize Q upravila modely Vantage a DBS Superleggera.

Menší Vantage vznikne v počtu 100 kusů. Inspiraci Britové našli v modelu V8 Vantage z roku 1987. Tedy konkrétního kusu z dílu Dech života. To znamená například šedý lak Cumberland, retro masku chladiče či kód 96.60 na slunečních clonách. Ten odkazuje na radiovou frekvenci v únikové scéně ze zmíněného 15. dílu.

Foto: Aston Martin

Aston Martin Vantage v edici 007 vedle originálního modelu V8 Vantage z osmdesátých let.

Foto: Aston Martin

Laser ani rakety ve skutečnosti nečekejte.

Vtipným detailem je imitace ovládacího panelu raket či nouzového katapultu pod opěrkou na středovém tunelu.

Většího modelu DBS Superleggera v edici 007 vyrobí Aston Martin jen 25 kusů. Do minulosti se neohlíží, naopak má napodobit vůz, který účinkuje ve filmu. Šedý lak se jmenuje Ceramic. Střecha, zpětná zrcátka, zadní spoiler a části nárazníků jsou z karbonu. Agenta 007 připomínají četné plaketky zvenčí i uvnitř.

Aston Martin prodává historický sporťák DB4, který je ve skutečnosti tři roky starý

AutoMoto

Aston Martin Vantage v edici 007 pohání čtyřlitrový osmiválec od Mercedesu-AMG o výkonu 375 kW (510 koní) a přijde na v přepočtu 4,6 milionu korun. DBS Superleggera 007 s 5,2litrovým dvanáctiválcem s 533 kW (715 k) pak na více než 8 milionů. Dodávky zákazníkům začnou v příštím roce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám