Hlavní obsah

Při natáčení nové bondovky padlo i několik Range Roverů SVR za miliony

Novinky, Daniel Havlina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Land Rover ukazuje záběry z natáčení nového filmu s agentem Jamesem Bondem, který se pod názvem Není čas zemřít do kin chystá 30. září. K filmu neodmyslitelně patří i drahá auta a například britská značka pro scény obětovala jedny ze svých nejdražších modelů.

Foto: Land Rover

Range Rover Sport SVR při natáčení filmu Není čas zemřít

Článek

Jako tradičně se od agenta 007 čekají bojové scény, triky, ale také automobilové honičky. Hlavním dodavatelem vozidel byl britský Land Rover. Na videích, které automobilka zveřejnila dříve, jsou vidět nové defendery, jeden z nejnovějších modelů značky.

V některých scénách si ale zahrají i Range Rovery Sport SVR. Právě tyhle luxusní SUV v jedné ze scén pronásledují Jamese Bonda po lesních cestách.

„Moc jsem si přál natočit bondovskou honičku v terénu, v opravdu náročném prostředí, a Range Rover Sport SVR byl pro tuto část příběhu ideální volba. Všechno natáčíme v reálu, takže jsme ho dotlačili na absolutní maximum a pronásledování bude jeden z nezapomenutelných momentů filmu,“ řekl Lee Morrison, koordinátor kaskadérů.

Verze SVR má výkonným kompresorem přeplňovaný osmiválcový motor o výkonu 575 koní. Dokáže zrychlit z nuly na 100 km/h za 4,5 sekundy a dosahuje maximální rychlosti 283 km/h. Patří tak mezi nejrychlejší Land Rovery všech dob, taky že přijde na nejméně 3,6 milionu korun.

Land Rover Defender Bond odkazuje na agenta 007 a odkládaný film

AutoMoto

Ani tato cenovka nicméně nezabránila tvůrcům v totálním zničení několika kusů. Na zveřejněném videu SUV doslova létají vzduchem. Značka mimochodem nabízí speciální konfiguraci modelu totožnou s vozy ve filmu.

Tradičně si ve filmu zahrají i další britské vozy, hlavní roli pak opět sehraje Aston Martin. Z jeho portfolia by se měly ve filmu objevit modely jako DBS či supersport Valhalla nebo starší model Vantage V8. Svoji roličku by si měl zahrát i legendární Aston Martin DB5.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám