Hlavní obsah

Už i Porsche chce vyrábět kombi, v Paříži ukázalo koncept

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Porsche na právě probíhajícím autosalonu v Paříži zcela jasně naznačilo, že do budoucna počítá pro modelovou řadu Panamera také s karosářskou verzí kombi. Zatím je k vidění pouze koncept, ten je však svým pojetím velmi blízký sériové výrobě.

Foto: Porsche

Porsche Panamera Sport Turismo (koncept, 2012)

Článek

Hybridní koncept se celým jménem označuje Porsche Panamera Sport Turismo a půjde o vůbec první kombi s logem Porsche na kapotě. Stuttgartská automobilka kromě ikonické řady 911 už dnes vyrábí SUV (Cayenne) či luxusní liftback (Panamera). Koncept je bezmála pět metrů dlouhý (4950 mm), je vysoký pouhých 1401 mm a široký bezmála dva metry (1990 mm). Velikost zavazadlového prostoru zatím nebyla oznámena.

Foto: Porsche

Porsche Panamera Sport Turismo (koncept, 2012)

O pohon konceptu se stará třílitrový benzínový motor 3.0 TFSI (původem od Audi) v kombinaci s elektromotorem. Celkový výkon má hodnotu 306 kW (416 k), samotný benzínový motor má 333 koní, tj. 245 kW. V čistě elektrickém režimu lze do rychlosti 130 km/h ujet vzdálenost 30 kilometrů.

Foto: Porsche

Porsche Panamera Sport Turismo (koncept, 2012)

Kombinovaná spotřeba paliva 3,5 l / 100 km vypadá na papíře lákavě, platí ale pouze pro těch prvních sto kilometrů, kdy jsou dobité lithium-iontové baterie zásobující elektromotor. Dobití na plnou kapacitu trvá dvě a půl hodiny.

Koncept je funkční; na 100 km/h zvládne zrychlit za „méně než šest sekund“, nejvyšší rychlost nebyla zveřejněna. Porsche zatím projekt kombi neschválilo, „pouze“ o něm velmi intenzivně uvažuje. Pakliže by projekt Panamera Sport Turismo dostal zelenou, měla by se sériová verze objevit nejdříve za tři roky.

Foto: Porsche

Panamera Sport Turismo naznačuje, jak možná budou dispeje vypadat v následujících modelech Porsche.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám