Hlavní obsah

Umýt auto požární hadicí? Rusové ukazují, jak to dopadne

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Populární ruský kanál na YouTubu opět ukazuje odpověď na otázku, kterou pravděpodobně moc lidí ještě nepoložilo. Jaké to je, mýt auto požární hadicí s tlakem pro hašení požárů? Inu, zvládnete to rovnou i s interiérem.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Kanál Grage 54 přináší do youtubového světa aut dost srandy. Tihle nadšenci už vyzkoušeli, jestli auto zvládne jet na poklopech od kanálu nebo spalovat kolu. Nyní je na čase umýt starou ladu. A pořádně.

s vysokotlakými ručními myčkami, lidově řečenou wapkami, se musí opatrně. Kdejaká porucha na laku se tlakem vody zblízka může násobit, dokonce se může i odloupnout lak. Jenže to, co vyzkoušeli ruští dobrodruzi, už je jiná.

Taková hasičská cisterna pojme kolem pěti tisíc litrů vody a do hadice pustí až 40 litrů za sekundu. Dva statní muži tedy mají co dělat, aby ji vstříc nebohé ladě nasměrovali. Těsnění samotného vozu takový nápor pochopitelně nevydrželo a interiér se rychle začal plnit vodou. Nezvládla to ani zpětná zrcátka či stěrače.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám