Hlavní obsah

Poklopy od kanálů místo kol auta? Testováno v Rusku

Poklopy od kanálů jsou přece kulaté, je tedy možné je použít místo kol auta? Vůz se na nich pohybuje vlastní silou, ale přesto nelze doporučit něco takového zkoušet. Proč?

Foto: Profimedia.cz

Technicky je možné na poklopu od kanálu jezdit, ale není to nic příjemného.

Článek

Ptal se někdy někdo, jestli je možné jezdit na poklopech kanálů místo kol? Na kladnou odpověď bychom si nevsadili, ale když už někdo zkoušel nahradit kola pilovými kotouči, proč ne dekly od kanálů, když jsou taky kulaté?

Podobně jako v případě použití koly místo paliva, i za tímto pokusem je ruský kanál Garage 54. A jako tehdy, ani tahle zkouška nemá moc velkou informační hodnotu pro reálný život. Jenže když už je člověk zvědavý, proč to nezkusit?

Lada se na poklopech od kanálů - jsou tenké, neboť pocházejí z chodníků, nikoliv z vozovek, a autoři videa je dle vlastních slov neukradli - snadno rozjede a dokáže se pohybovat. Nepříjemný je strašný randál, který ocel na asfaltu dělá.

Stačí ale sjet na tvrdou hlínu a problém s hlukem je pryč. Měkká hlína je ale problém - „kola” se kvůli příliš malé styčné ploše okamžitě zarývají hluboko do země a vůz zapadává. Závěr je zcela jednoduchý - ano, na poklopech od kanálu lze jezdit místo kol, ale dobrý nápad to opravdu není.

Reklama

Výběr článků

Načítám