Hlavní obsah

Volkswagen GTI Roadster: oživlý koncept z videohry

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odvážně tvarovaný GTI Roadster byl dlouho brán jen coby exkluzivní auto do videohry Gran Turismo 6. Jenže Volkswagen ukázal na tuningovém srazu u rakouského jezera Wörthersee i reálnou podobu. Tento koncept se nebude nikdy vyrábět a automobilka jej označuje coby „nejpůsobivější GTI všech dob”.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Volkswagen GTI Roadster živě z GTI Treffen

Článek

Na délku tento dvoumístný koncept zaujme velmi malou výškou, je také o bezmála 11 centimetrů kratší než aktuální generace Golfu GTI. Některé drobnosti tento koncept přebírá od GTI, jde ale spíše o poznávací znamení typu červená linka táhnoucí se od levého světlometu k pravému. Jinak je ale odvážně tvarovaný vzhled svébytný a komiksově naddimenzovaný: vpředu zaujme obrovská maska chladiče, vzadu pak netradičně tvarované křídlo značných rozměrů.

Foto: VW

Volkswagen GTI Roadster (koncept, 2014)

Kola mají rozměr dvacet palců, zadní pneumatiky pak 275/30 ZR20. V pohybu jsme sice GTI Roadster během světové premiéry neviděli, funkční ale velmi pravděpodobně bude - automobilka uvádí nejvyšší rychlost 309 km/h. Pod kapotou je třílitrová V6 s výkonem 375 kW neboli 510 koní. Točivý moment má největší hodnotu 559 Nm.

Hmotnost konceptu činí 1421 kilogramů a stovku zvládne za 3,5 sekundy. Výkon se přenáší na všechna čtyři kola prostřednictvím sedmistupňové automatické převodovky DSG.

Foto: VW

Volkswagen GTI Roadster (koncept, 2014)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám