Hlavní obsah

Na Teslu Cybertruck už se vrhli úpravci, může být ještě dobrodružnější

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Elektrický pick-up Tesla Cybertruck zatím udivuje především svou dynamikou a některými řešeními, známý úpravce vozů této značky se ale rozhodl rozvíjet především jeho dobrodružnou stránku. Elektrický pick-up proto ověsil spoustou vybavení pro náročnější výlety mimo civilizaci.

Foto: Unplugged Performance

Vylepšená Tesla Cybertruck se těžkého terénu opravdu nebojí.

Článek

Společnost Unplugged Performance patří mezi známé úpravce elektromobilů značky Tesla, dosud se však zaměřovala především na úpravy spojené se zlepšováním dynamiky. Několik dnů po oficiální premiéře elektrického pick-upu Tesla Cybertruck ale představila i speciální sadu příslušenství Up Invincible pro tento stroj, které by mělo zlepšit především jeho dovednosti v terénu.

Nejdražší položkou z nabídky úprav je sada na zvýšení podvozku o 63,5 mm, která přijde na 9995 dolarů (cca 225 600 Kč). Zákazníci ovšem dostanou řadu nových podvozkových dílů a zesílených komponent, díky nimž se světlá výška vozu vyšplhá až na úctyhodných 495 mm.

V nabídce jsou také nové pevnostní nárazníky, přičemž přední je osazen přídavným osvětlením, zatímco zadní může být vybaven tažným zařízením, ochranou podvozku, držákem nářadí a také výklopným ramenem s držákem na rezervu.

Tesla představila produkční cybertruck, šokuje designem i čísly

AutoMoto

Při výpravách do opravdu náročného terénu pak zákazníci ocení i ocelovou ochranu prahů, ochranu podvozku nebo přední rám. V podbězích pak vidíme kovaná 20palcová kola obutá do terénních pneumatik. Úpravce nabízí také vylepšené brzdové kotouče a destičky, zatímco standardní brzdové hadičky mohou být vyměněny za nerezové.

Z další nabídky příslušenství pak můžeme zmínit systém odpojitelných stabilizátorů, karbonovou přední kapotu se zabudovaným přídavným LED osvětlením, držák na anténu Starlink, střešní nosič s přídavným osvětlením a kolejnicový systém na korbu, který usnadní převoz nákladu. Ceny ovšem nejsou zrovna nejnižší.

Například přední nárazník vyjde na 2995 dolarů (cca 67 600 Kč), zadní na 3955 dolarů (cca 90 100 Kč), za ochranu prahů si zákazníci připlatí 2795 dolarů (63 000 Kč), ochrana podvozku přijde na 2295 dolarů (51 800 Kč), kapota se světelnou rampou na 1995 dolarů (cca 45 000 Kč) a 20“ kola na 1798 dolarů (cca 40 600 Kč). Cybertruck upravený pro extrémní výpravy zkrátka nebude levná sranda.

Tesla už nabízí hromadu příslušenství pro cybertruck. To nejvtipnější stojí dvanáct stovek

AutoMoto

Výkonná verze Performance pro Teslu Model 3 dorazí v první polovině roku 2024, má být speciální

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám