Hlavní obsah

Tři modely od Mini přijíždějí v edici Multitone s unikátním lakováním střechy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Mini ukazuje edici Multitone pro třídveřový i pětidveřový hatchback a prodloužený Clubman. Na střeše využívá technologii plynulého přechodu barev, speciální tóny pokračují i v interiéru.

Foto: Mini

Edice Mini Multitone

Článek

Střecha mini v edici Multitone je lakovaná barevnými tóny od bílé Aspen přes stříbrnou uprostřed a nakonec až po černý odstín v zadní části vozu.

Speciální vzhled umožňuje proces lakování „mokrý na mokrý“, který se aplikuje v britské továrně v Oxfordu. Při tomto lakování jsou bezprostředně za sebou nanášeny tři barevné odstíny. Vzhledem k měnícím se okolním podmínkám může dojít k odchylkám v barevném vzoru, díky čemuž je každý vůz z této edice jedinečný.

Test Mini Countryman s obytnou vestavbou: Hipster na čundru

Testy

Co se hlavního laku týká, tří- a pětidveřový hatchback je k dispozici v zelené Sage, zatímco clubman je nabízen výhradně v červené Indian Summer.

Všudypřítomná je duha. Nápis Multitone spolu s duhou v doplňkových barvách je charakteristický pro design krytů prahů a v podobě loga se objevuje na podlahových kobercích řidiče a spolujezdce. Abstraktní duha se táhne přes palubní desku a zdobí sluneční clony. Nechybí sportovní kožený volant se znakem této edice ve spodní části jeho svislého ramena, ani speciální klíčenka.

Hravě, bez chromu a kůže. Mini vstupuje do nové éry s elektromobilem Aceman

AutoMoto

Dalším designovým prvkem edice jsou ikonické boční ozdoby a plakety na B-sloupku. Specifické jsou také kryty středů kol ve dvoubarevném provedení. Auru speciální edice dotvářejí v závislosti na modelu dvoubarevná kola z lehké slitiny.

Edice Multitone bude v limitovaném počtu k dispozici také na českém trhu za dosud neupřesněnou cenu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám