Hlavní obsah

Toyota Yaris Cross dostala verzi GR Sport, zatím jen v Japonsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Verzi GR Sport od běžného Yarisu Cross pozná jen ostříží oko, ovšem změny nejsou jen kosmetické. Toyota snížila podvozek a upravila charakteristiku odpružení. Také vyztužila karoserii zespoda. Zatím ale jen pro japonský trh.

Foto: Toyota

Toyota Yaris Cross GR Sport

Článek

Vzhled malého crossoveru Yaris Cross ve verzi GR Sport se snaží ozvláštnit nová desetipaprsková kola, červené třmeny brzd a nová mřížka v předním nárazníku a falešná mřížka v zadním. Interiér má částečně koženkové, částečně nubukové sedačky, kůží potažený volant a hlavici voliče převodovky. A samozřejmě sem tam rozesetá loga GR.

Foto: Toyota

Toyota Yaris Cross GR Sport

V technice je největší změnou snížení podvozku o centimetr a nové naladění tlumičů, pružin a elektrického posilovače řízení. V hybridní variantě má vůz upravenou elektroniku, která má nabízet lepší odezvu na plynový pedál. Vůz také dostal dodatečné výztuhy karoserie v jejím středu a v zádi pro lepší torzní tuhost.

Foto: Toyota

Toyota Yaris Cross GR Sport

Pod kapotou může být benzinová patnáctistovka o výkonu 120 koní nebo hybridní ústrojí, které ke stejně objemnému spalovacímu motoru o výkonu 91 koní přidává elektromotor o 80 koních. Obě pohonná ústrojí pohání výhradně přední kola, verze GR Sport není dostupná ani s elektročtyřkolkou E-Four.

Test Toyoty Yaris Cross 1,5 DF: Dobrý služebník i bez hybridního pohonu

Testy

Konvenční Yaris Cross GR Sport začíná na 2,367 milionu jenů, tedy zhruba 411 tisících korun, hybridní varianta stojí od 2,75 milionu jenů, tedy 478 tisíc korun. Jestli se verze dostane i do Česka, zatím není známo.

Reklama

Související články

Test Toyoty Hilux po faceliftu: Odolný pracant

Modernizovaný hilux dostal kromě nové přídě také větší a o poznání silnější motor a verzi Invincible Sport, v níž se snaží být i trochu stylovým autem. Stejně...

Výběr článků

Načítám