Hlavní obsah

Toyota svolává k prohlídkám vozy Lexus, a to i v zahraničí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonská automobilka Toyota Motor Corp. svolává ke kontrole 264 000 luxusních automobilů, mezi nimiž je i 49 000 vozů značky Lexus prodaných mimo Japonsko. Vedle USA jde o Kanadu, Anglii a Německo a důvodem je vadný přívod paliva, uvedla tisková mluvčí automobilky.

Článek

Mezi vozy, které potřebují prohlédnout, je Lexus vyrobený v Japonsku v roce 2005 na vývoz a dále vozy Mark X a Crown, které se prodávaly v Japonsku. Špatná konstrukce palivového potrubí svolávaných modelů aut může korodovat a praskat s následným únikem paliva, zveřejnila Toyota v hlášení pro japonské ministerstvo dopravy.

V případě exportovaných vozů jde o modely Lexus GS300, Lexus IS250 a Lexus IS350. Zpráva pro ministerstvo uvádí, že v Japonsku bylo 39 případů, kdy byly s potrubím potíže; žádná zranění ale nikdo nehlásil. O tom, zda nějaké komplikace vznikly v této souvislosti v zahraničí, se neví.

Toyotu v posledních letech postihly potíže s kvalitou, protože se snaží za expandující poptávky razantně zvýšit výrobu. Automobilka slíbila, že posílí kontrolu kvality, napsala agentura AP.

Toyota Motor nyní soupeří o vedoucí pozici v automobilovém průmyslu s americkým rivalem General Motors. Podle údajů časopisu Automotive News loni Toyota po 75 letech vystřídala GM na postu největší světové automobilky podle objemu prodeje. Podle vlastních údajů si však americký koncern vedoucí pozici loni ještě udržel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám