Hlavní obsah

Toyota představila crossover C-HR nové generace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Toyota představila druhou generaci modelu C-HR jako ostře stylizovaný crossover. Poprvé má i plug-in hybridní pohon.

Foto: Toyota

Toyota C-HR druhé generace

Článek

Crossover C-HR představený v roce 2016 ve své době šokoval futuristickým designem, v podobných šlépějích kráčí i nástupce.

Jde o produkční verzi konceptu C-HR Prologue, na který jsme se poprvé podívali koncem roku 2022. Novinka sice tvarově vychází z prvního C-HR, ale je designově uhlazenější. Tomuto dojmu pomáhají i zapuštěné kliky dveří. Zadní dveře se tak otevírají na konvenčním místě oproti dřívější poloze v polovině C-sloupku.

Interiéru dominují 12,3palcové obrazovky, základní verze si vystačí s 8palcovým konzolovým displejem. Výčet nových technologií zahrnuje digitální klíč, sady pokročilých bezpečnostních systémů s autonomní jízdou v dopravních zácpách a plně automatické vzdálené parkovací funkce ovládané chytrým telefonem.

Toyota C-HR poprvé nabízí plug-in hnací ústrojí. Přední kola pohání kombinace dvoulitrového zážehového čtyřválce a elektromotoru. Systémový výkon činí 226 koňských sil a zrychlení z nuly na 100 km/h je otázkou 7,4 sekundy.

Toyota říká, že plně nabitá baterie vystačí na 66 km elektrického dojezdu. Vůz využívá technologii geofencing k rozpoznání, kdy C-HR vjede do zóny s nízkými emisemi, a automaticky se přepne do režimu EV, za předpokladu, že máte dostatečně nabitou baterii.

Výchozí alternativou zůstává rovněž 1,8litrový a dvoulitrový full-hybrid o výkonech 140 a 197 koňských sil, bez možnosti dobíjení ze sítě.

Novou Toyotu C-HR bude možné objednávat online od 17. srpna za dosud neupřesněnou cenu.

Toyota Yaris prošla lehkou modernizací, má silnější hybridní pohon

AutoMoto

Český tým Toyoty pojede Dakar, pilotovat bude matador Tomáš Ouředníček

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám