Hlavní obsah

Toyota ukazuje C-HR nové generace, divoké tvary si má ponechat do sériové výroby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Toyota ukázala novou generaci populárního crossoveru C-HR. Zatím jde o předprodukční verzi, do sériové výroby by se toho ale příliš změnit nemělo.

Foto: Toyota

Toyota C-HR Prologue je předprodukční verzí druhé generace crossoveru C-HR

Článek

Druhá generace C-HR, která se má začít prodávat do roku 2024, bude úzce spjata s nedávno odhaleným pátým priusem. Bude sdílet nejnovější generaci architektury TNGA, nabídne znovu full-hybridní, ale nově i plug-in hybridní pohon.

V novém vydání se má C-HR postavit vedle podobně stylizovaného, ale o něco většího elektrického SUV-kupé, který byl představen rovněž jako koncept bZ Compact Crossover.

Foto: Toyota

Koncept Toyota bZ Compact SUV bude elektrickém protějškem hybridního C-HR příští generace

Dvojice má zaujmout pevné pozice mezi crossovery segmentu C, který podle odhadů bude představovat 61 procent jejích evropských prodejů v roce 2025. Toyota tak zopakuje podobný přístup, který již aplikuje o kategorii výš, kdy v segmentu D vedle sebe stojí elektromobil bZ4X a hybrid RAV4.

Toyota představuje elektromobil bZ4X v evropské verzi

AutoMoto

Zatímco technické detaily zatím Japonci neprozradí, o designu novinky je díky konceptu vcelku jasno. Toyota u přídě mluví o motivu žraloka kladivouna, vytvořeném pomocí spletených tvarů a výrazného světelného podpisu. Otvory v masce se zmenšily, zatímco štíhlejší jsou světlomety.

Přináší také třetí barevný akcent v odstínu síry, který doplňuje kovově stříbrnou a klasickou uhlově černou. Tato kombinace byla od počátku navržena jako varianta trojbarevného laku na přání.

První generace C-HR se ukázala v roce 2016. Stejně jako chystanou novinku ji navrhlo designérské studio Toyoty na jihu Francie.

První jízda s novou Toyotou C-HR: Excentrik má větší výkon

Testy

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám