Hlavní obsah

Tesla Cybertruck se skutečně promění v loď, na hladině má vydržet 100 metrů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Elon Musk potvrdil, že Tesla pro svůj elektrický pick-up plánuje speciální úpravu, díky níž se promění v loď. Na hladině by měl stroj překonat minimálně 100 metrů.

Tesla CybertruckVideo: Tesla

 
Článek

Tesla Cybertruck je skutečně působivým vozem, který udivuje nejen designem, ale také dynamikou a odolností karoserie. Elon Musk ovšem v minulosti sliboval ještě extrémnější schopnosti včetně obojživelnosti.

O možnosti proměnit elektrický pick-up v loď sice během premiéry nepadla zmínka, téma však nedávno znovu otevřel americký moderátor a milovník aut Jay Leno, který měl ve svém pořadu o autech Jay Leno’s Garage právě Teslu Cybertruck.

Kromě toho se v show objevil také Franz von Holzhausen, šéfdesignér automobilky, a Lars Moravy, viceprezident technického oddělení. A právě Lars prozradil, že vozidlo již nyní téměř plave. Potřebuje pouze přidat trochu víc vztlaku, aby se udrželo na hladině.

Na víko korby by při troše kreativity mohl být umístěn závěsný lodní motor, jehož napájení by zajistila zásuvka na 110 V přímo na korbě. Lars sice nebyl zcela konkrétní, jeho vyjádření se však objevilo i na sociální síti X, kde na něj reagoval Elon Musk.

„Nabídneme balíček modifikací, který umožní cybertrucku překonat alespoň 100 m vody jako člun. Většinou stačí vylepšit těsnění dveří kabiny,“ uvedl Musk v příspěvku. Nezmínil však žádný časový horizont, takže si zájemci o obojživelnou Teslu Cybertruck nejspíš ještě chvíli počkají.

Tesla Cybertruck budí obavy bezpečnostních expertů

AutoMoto

Na Teslu Cybertruck už se vrhli úpravci, může být ještě dobrodružnější

Tuning

Reklama

Výběr článků

Načítám