Hlavní obsah

Škoda Octavia je slovenským autem roku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle slovenských motoristických novinářů je nejlepším autem pro letošní rok na Slovensku vůz český – Škoda Octavia čtvrté generace. Obstála v konkurenci několika SUV a na body zvítězila přesvědčivě.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Škoda Octavia 1,5 TSI

Článek

Zatímco Evropské auto roku 2021 budeme znát až za pár týdnů a po českém Autě roku 2021 je v éteru ticho, Slováci svůj nejlepší vůz pro letošní rok právě vyhlásili. Je jím Škoda Octavia.

První jízda s novou Škodou Octavia: Superb má problém

AutoMoto

Patnáctičlenná porota, složená z motoristických novinářů, vybírala ze sedmi finalistů. Kromě octavie to byl Hyundai Tucson, Land Rover Defender, Citroën C4, Honda Jazz, Kia Sorento a Toyota Yaris.

Octavia zvítězila poměrně přesvědčivě – získala 90 bodů. Druhý tucson dostal „jen” 68 bodů a třetí Land Rover Defender dokonce 47. Pak už to bylo těsnější, sedmičku finalistů uzavíral yaris s 30 body.

Evropské auto roku 2021 zná své finalisty, je mezi nimi i Škoda

AutoMoto

Aby se auto do slovenské ankety dostalo, muselo být zbrusu nové na úrovni modelu, nikoliv pouze karosářských variant, a uvedené na slovenský trh před začátkem zpracovávání ankety, anebo v blízké budoucnosti, jak píše slovenský web Autožurnál.

Pět ze slovenských finalistů bojuje i v anketě Evropské auto roku 2021, a to včetně octavie. Jestli vyhraje, se dozvíme 1. března letošního roku.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám