Hlavní obsah

Subaru už testuje nový Levorg, prototypu jako by z oka vypadl

Subaru Levorg nové generace už se testuje, říká fotografie z Japonska. Vypadá totožně s loňským „prototypem”. Zdroj z Japonska hovoří o 200 koních pod kapotou a silnější verzi, která má přijít v roce 2021.

Foto: Subaru

Subaru Levorg Prototype, představený v říjnu loňského roku.

Článek

Když Subaru v říjnu loňského roku představilo věc s názvem „Levorg Prototype”, stačilo se na ni chvíli dívat a bylo jasné, že cestou do sériové výroby se toho změní jen pramálo, pokud vůbec něco.

Čerstvě zveřejněná fotografie na instagramovém účtu Panama Subaru Club a webu Carscoops ukazuje, že sériový vůz by měl být úplně stejný. Tedy, pokud můžeme zdrojům věřit a skutečně se díváme na sériový vůz.

Fotografie byla údajně pořízena v japonské prefektuře Gunma a registrační značka na voze má červený pruh, což znamená, že je dočasná, nikoliv standardní trvalá registrace.

S vozy Subaru za polárním kruhem: V extrému najdete ryzí zábavu

AutoMoto

Zhruba před měsícem se na japonském webu Creative311 objevily informace o tom, že vůz by měl být představen někdy v červnu a zkraje července by se měly otevřít objednávkové knihy.

Japonský web také opakuje informaci o plochém čtyřválci o objemu 1,8 litru pod kapotou a píše, že motor má mít turbodmychadlo a dávat 200 koní výkonu a 294 N.m točivého momentu. Bezestupňová převodovka CVT, u Subaru označená Lineartronic, a pohon všech kol Symmetrical AWD jsou samozřejmostí.

Test Subaru BRZ: Sbohem, budeš nám chybět

AutoMoto

V roce 2021 také má přijít silnější varianta nového Levorgu s 2,4l turbomotorem. Tento motor se má podle webu objevit také v příští generaci WRX STI a dvojčat Toyota GT86/Subaru BRZ.

Reklama

Související články

Subaru Levorg dostane nástupce

Pro tokijský autosalon připravuje Subaru prototyp auta, který bude předskokanem nové generace modelu Levorg. Pokračuje tak v nasazování nové platformy pro...

Subaru Levorg Prototype má nové úplně vše

Další z novinek tokijského autosalonu je Subaru Levorg Prototype, předprodukční kus pro sériový Levorg, který by měl přijít na svět pro rok 2020. Design...

Výběr článků

Načítám