Hlavní obsah

Stellantis přestane vyrábět dodávky v Rusku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koncern Stellantis přestane v závodě v ruské Kaluze, který dosud chrlil 125 tisíc vozidel ročně, vyrábět své dodávky. Výroba těchto aut bude přesunuta do západní Evropy. Kam konkrétně zatím není jasné.

Foto: Stellantis

Výroba v továrně Stellantisu v Kaluze

Článek

Automobilový gigant Stellantis ohlásil, že výrobu užitkových aut z Ruska přesune do západní Evropy. Zároveň zmrazí plány na další investice v Rusku, cituje Carlose Tavarese, šéfa koncernu, web Automotive News Europe.

Stellantis, pod nějž patří 14 automobilek včetně Peugeotu, Citroënu, Opelu, Fiatu, Chrysleru, Alfy Romeo nebo Lancie, už ve čtvrtek oznámil přerušení veškerého exportu a importu vozidel s Ruskem. Ve městě Kaluga tam společně s Mitsubishi provozuje továrnu, která vyrábí Peugeot Expert, Opel Vivaro a Citroën Jumpy.

Ferrari a Lamborghini přestávají obchodovat s Ruskem, slibují finanční pomoc Ukrajině

AutoMoto

Dřívější plán zněl tak, že koncern bude v Rusku vyrobené dodávky importovat i do západní Evropy, kde je po nich velká poptávka. Tento plán ale po invazi Ruska na Ukrajinu letí do koše a kalužská výrobní kapacita se přesune do západní Evropy.

Zde už na několika místech Stellantis dodávky vyrábí. Tavaresovo oznámení přišlo poté, co Moskva zakázala export některého zboží, mimo jiné vozidel, jako odpověď na západní sankce, uvalené na Rusko kvůli jeho invazi na Ukrajinu. Jak přesně chce Stellantis rozdělit 125 tisíc vozidel, která v kalužské továrně ročně vznikají, zatím není známo.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám