Hlavní obsah

Speciální hyundai oslavuje 100 let studia Disney, kola zdobí motiv připomínající slavného myšáka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americké zastoupení značky Hyundai se přidalo k oslavám stého výročí od založení společnosti Disney. Speciální výbava modelu Hyundai Ioniq 5 obsahuje i zvláštní kola, která odkazují na nejznámější postavičku filmového studia.

Foto: Hyundai

Hyundai Ioniq 5 Disney 100 Platinum Edition

Článek

Automobilka Hyundai se rozhodla připojit k oslavám stého výročí filmového studia Disney a připravila limitovanou edici Ioniq 5 Disney 100 Platinum Edition, která vznikne v počtu 1000 kusů a na trhy by měla dorazit začátkem letošního roku.

Speciální model nabídne řadu odkazů na slavné filmové studio, jako jsou nápisy Disney 100 na hlavových opěrkách, kožené loketní opěrce, koberečcích či obrazovkách infotainmentu a přístrojového štítu. Na madlech dveří navíc vidíme motiv odkazující na zřejmě nejslavnější postavičku studia, jíž je Mickey Mouse.

Zvenčí limitovanou edici prozrazují například plakety Disney 100 Platinum Edition, tím nejzajímavějším kouskem jsou ale bezesporu unikátní kola. Ta se skládají ze tří polokruhů ve vnější části a tří kruhů v části vnitřní. Výsledkem je pak opět motiv připomínající hlavu slavného myšáka.

Při popularitě studia Disney v zámoří není pochyb o tom, že si limitovaná edice najde své zájemce. Mimochodem cena speciálního vozu startuje od částky 59 250 dolarů (cca 1 351 000 Kč), zatímco běžně startuje Hyundai Ioniq 5 na americkém trhu od částky 41 800 dolarů (cca 953 000 Kč).

TheDrive, který na prodej limitované edice upozornil, konstatuje, že právě z unikátních kol by se časem mohl stát zajímavý sběratelský artikl. To ostatně ukazuje i příběh kol Ronal Teddy, dodávaných na Mazdě 121. Litá kola ve tvaru medvídka se totiž s odstupem času stala mezi sběrateli žádaným zbožím a jejich cena raketově vystřelila.

Podobný příběh pak mají i kola ve tvaru medvídka koaly a další atypické designy kol, vznikající především v devadesátých letech. Pokud by tedy kola odkazující na Mickey Mouse vznikla skutečně jen v limitované sérii 1000 sad, do budoucna by mohla mít zajímavý potenciál bez ohledu na stav samotného automobilu.

Koncept Hyundai NPX1 ukazuje nové doplňky pro ostrý elektromobil

AutoMoto

Hyundai představuje zběsilou verzi elektromobilu Ioniq 5. Má 650 koní i falešné stupně převodovky

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám