Hlavní obsah

Koncept Hyundai NPX1 ukazuje nové doplňky pro ostrý elektromobil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sportovně laděný koncept poodhaluje paletu specifických N Performance doplňků, které bude možné v blízké budoucnosti objednávat z katalogu automobilky Hyundai. A to nejen pro Ioniq 5 N.

Foto: Hyundai Motor Company

Hyundai Ioniq 5 N NPX1

Článek

Automobilka Hyundai během právě probíhajícího autosalonu v Tokiu představila nový koncept s označením NPX1, který navzdory původním očekáváním není vizí elektrického závodního vozu. Místo toho se jedná o ukázku N Performance dílů, které značka v budoucnu nabídne i pro své elektrické modely.

Připomeňme, že automobilka zahájila nabídku N Performance Parts již v roce 2019, díky čemuž mohli zákazníci propůjčit ještě dramatičtější vzhled svým sportovním vozům jako i30 N, i20 N nebo Elantra N. V budoucnu budou tyto speciální díly dostupné i pro elektrické sportovní vozy, jako je Ioniq 5 N.

Foto: Hyundai Motor Company

Hyundai Ioniq 5 N NPX1

Koncept NPX1, který vidíme na snímcích, se může pochlubit například novým karbonovým předním splitterem, novými nástavci prahů, výrazným difuzorem a masivním spoilerem. V podbězích jsou karbonová kola, za kterými jsou výkonné brzdové destičky a snížené pružiny.

Doplňky tak nejsou pouze estetické, ale měly by být také funkční. Použití karbonu naznačuje důraz na nižší hmotnost, výrazné aerodynamické prvky navíc jistě zlepší přítlak a ovladatelnost. Kabinu sice automobilka neukázala, podle tiskové zprávy by však měla nabídnout skořepinová sedadla nebo čalounění Alcantarou.

Hyundai představuje zběsilou verzi elektromobilu Ioniq 5. Má 650 koní i falešné stupně převodovky

AutoMoto

Prvky N Performance Parts použité na konceptu NPX1 by měly projít dalším vývojem, během kterého se dostanou do produkční podoby. V nabídce by se pak měly objevit během tohoto roku, přičemž jako první se doplňků dočká Ioniq 5 N, po kterém budou následovat další Hyundai N modely.

„V roce 2024 se společnost Hyundai Motor Company stane lídrem v oblasti nových tuningových dílů vhodných pro éru vysoce výkonných elektromobilů, což dokazuje koncepční model ‚NPX1‘,“ řekl Joon Park, viceprezident N Brand Management Group.

„Neomezujeme se pouze na tuningové díly, ale vyvíjíme také softwarové úpravy, jako je zvuk a kalibrace vozidla pomocí aktualizací OTA, které otevřou zcela novou kategorii úprav elektromobilů a přinesou tuningové komunitě vzrušující budoucnost,“ dodal.

Hyundai v Nošovicích přejde na elektromobily, investuje až miliardy

AutoMoto

Hyundai ukázal modernizovaný tucson ve variantě N Line

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám