Hlavní obsah

Smart v Mnichově ukázal crossover #3, v prodeji bude ještě letos

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Smart #3 zvládne ve vrcholné verzi zrychlit na stovku za 3,7 sekundy. V jiném provedení zase oslaví 25. výročí od založení automobilky.

Smart představil v Mnichově pětimístné SUVVideo: AP

 
Článek

Číslo 3 značky Smart, crossover konkurující Tesle Model Y, se prvně odhalil už v dubnu letošního roku. Až nyní, na mnichovském autosalonu spolu s odhalením evropské verze, se však dozvídáme něco o jeho technice.

K mání budou varianty s pohonem zadních nebo všech kol. Ty první nabídnou 272 koní díky jednomu elektromobilu a zrychlení na stovku zabere 5,8 sekundy. Čtyřkolka, nazvaná Brabus, bude mít 428 koní a stokilometrovou rychlost pokoří za 3,7 sekundy.

Všechna provedení dostanou 66kWh baterii a nabídnou dojezd až 415-455 km na jedno nabití v závislosti na verzi. Dobíjení u rychlodobíječky se stejnosměrným proudem bude možné výkonem až 150 kW, který zajistí nabití z 10 na 80 procent za půl hodiny. S délkou 444 cm je to největší smart, který automobilka kdy vyrobila.

U příležitosti 25. výročí založení značky bude k mání i speciální verze, která ho bude připomínat. Dostane bílý lak s oranžovými detaily a černými koly, a samozřejmě plakety ohlašující příslušnost k výroční edici.

Smart #3 vstoupí do prodeje nejprve v Německu koncem letošního roku, a to za cenu od 43 490 eur (1,05 milionu korun). Zbytek Evropy má následovat zkraje roku 2024.

Smart ukázal druhý model nové éry, konkurenta pro Teslu Model Y

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám