Hlavní obsah

Smart ukázal druhý model nové éry, konkurenta pro Teslu Model Y

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Smart s názvem #3 byl odhalen na autosalonu v Šanghaji jako druhé elektrické SUV značky po menším Smartu #1.

Foto: Smart

Crossover Smart #3

Článek

Stejně jako Smart #1 byla i „trojka“ navržena automobilkou Mercedes-Benz a založena na základech čínského automobilového giganta Geely, přičemž tyto dvě společnosti nyní společně řídí značku pouze pro elektromobily.

Technické specifikace novinky zveřejní automobilka, ale informace uniklé z Číny odhalily, že jde o 4400 mm dlouhý, 1800 mm široký a 1600 mm vysoký crossover s rozvorem 2785 mm, což je podobná velikost jako u Volkswagenu ID.5, konkurentem bude jistě i Tesla Model Y.

Foto: Smart

Crossover Smart #3.

Smart #3 byl navržen se silným zaměřením na aerodynamiku, přičemž design byl částečně ovlivněn řadou Mercedes-Benz EQ.

Vpředu jeho hladká přední maska ​​spojuje štíhlé světlomety se „žraločím nosem“ známým z menšího modelu #1 a charakteristickou mřížkou chladiče ve tvaru písmene A. Zadní LED světelná lišta ukazuje na crossovery Mercedes EQA a EQB.

Foto: Smart

Crossover Smart #3.

Uvnitř má vůz větrací otvory ve stylu turbíny, 12,8palcový dotykový displej infotainmentu, sedadla s integrovanými opěrkami hlavy a zvukový systém Beats s 13 reproduktory a díky delšímu rozvoru více prostoru pro cestující vzadu než u modelu #1.

Evropskému publiku má být nový model představen v září na autosalonu v Mnichově a očekává se, že se v Evropě začne prodávat začátkem roku 2024.

Smart představuje elektrický crossover, otevírá novou kapitolu

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám