Hlavní obsah

Škoda začala prodávat model Karoq, stojí 530 tisíc korun

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladoboleslavská automobilka začala na českém trhu předprodávat model Karoq. SUV menší než kodiaq stojí 529 900 korun. V nabídce jsou čtyři motorizace a dva výbavové stupně Ambition a Style.

Foto: Škoda Auto

Škoda Karoq

Článek

V rámci předprodeje jsou k dispozici dvě naftové a dvě benzínové motorizace. Základem je přeplňovaný litrový tříválec 1,0 TSI (85 kW). Namísto benzínové čtrnáctistovky s vypínáním válců má karoq modernější motor 1,5 TSI (110 kW). Automatická převodovka DSG je u karoqu k dispozici pro všechny motorizace, připlácí se za ni vždy rovných padesát tisíc korun.

Při porovnání základních cen vychází v Česku Seat Ateca (se stejným technickým základem jako karoq) v nejlevnějším výbavovém stupni levněji, v případě obdobně vybavených vozů je cenový rozdíl v řádu stokorun.

Škoda Karoq a porovnání se Seatem Ateca
MotorizaceKaroqAteca
1,0 TSI / 85 kW529 900 Kč481 900 Kč
1,5 TSI / 110 kW574 900 Kčnelze
1,6 TDI / 85 kW579 900 Kč526 900 Kč
2,0 TDI / 110 kW669 900 Kč675 900 Kč
Zdroj: oficiální prodejce/ importér, vždy jde o nejnižší ceny pro danou motorizaci, sériová výbava se může lišit, uvedené prodejní ceny mohou být akční

Základní výbava zahrnuje kupříkladu dvouzónovou automatickou klimatizaci, infotainment Bolero s osmipalcovým displejem a osmi reproduktory, zadní parkovací senzory, 16palcová kola z lehkých slitin, tempomat s omezovačem rychlosti nebo  vyhřívaná přední sedadla. Bezpečnostní výbava zahrnuje sedm airbagů a systém Front Assist (samočinné nouzově brzdění).

Škoda Auto zatím neupřesnila, kdy začne prodávat základní (a tedy levnější) výbavový stupeň Active, automobilka zatím pouze potvrdila, že se tak stane.

První vozy se do dealerské sítě fyzicky dostanou v polovině října. Nový karoq se jako Seat Ateca vyrábí v závodě Škoda v Kvasinách.

Foto: Seat

Seat Ateca X-Perience

Foto: Škoda Auto

Škoda Karoq

Anketa

Které auto byste si raději koupili?
Seat Ateca
25 %
Škoda Karoq
75 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2428 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám