Hlavní obsah

Škoda začala prodávat Enyaq iV s pohonem všech kol

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Enyaq byl zatím pouze zadokolkou, dealeři mladoboleslavské značky přijímají objednávky na verzi 80x s pohonem všech kol. Jedná se o dosud nejdražší a nejvýkonnější pohon elektrického crossoveru.

Foto: Škoda Auto

Škoda Enyaq Sportline iV

Článek

Škoda Enyaq 80x iV přijde na 1 277 900 Kč v základní verzi Loft, příplatek oproti variantě 80 se zadním pohonem a stejnou baterií tak činí 75 tisíc korun.

Dosud nejvýkonnější verze kombinuje největší baterii o využitelné kapacitě 77 kWh se dvěma elektromotory. Vzadu je synchronní elektromotor s výkonem 150 kW a točivým momentem 310 Nm, přední nápravu pohání asynchronní elektromotor s výkonem 80 kW a točivým momentem 162 Nm. Systémový výkon činí 195 kW, točivý moment dosahuje 425 Nm.

Foto: Škoda Auto

Technické údaje Škody Enyaq iV

Dojezd na jedno nabití je u 80x až 495 km. Tato varianta nabízí ve standardu 130kW nabíjení stejnosměrným proudem, kapacity 80 % tak baterie dosáhne za méně než 40 minut.

Zatímco standardem zůstává verze 60 s využitelnou kapacitou baterie 55 kWh, výkonem 132 KW a cenou od 1 072 900 korun, zřejmě v příštím roce do portfolia enyaqu dorazí i ostrá verze RS. Ta ze dvou elektromotorů vymáčkne systémový výkon 225 kW a 460 Nm maximálního točivého momentu.

První jízda se Škodou Enyaq Sportline iV: Na detailech záleží

Testy

Spolu s pohonem všech kol do ceníku prvního mladoboleslavského elektromobilu na platformě MEB dorazila také sportovně střižená varianta Sportline. Ta je dostupná ke všem variantám pohonu. Příplatek za dynamický vzhled exteriéru a interiéru či sportovní odpružení a progresivní řízení ve standardu je 80 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Škoda Enyaq prošla nárazovými zkouškami

Elektrické SUV Škoda Enyaq získalo vysoká hodnocení v testech pasivní i aktivní bezpečnosti organizace EuroNCAP. Všechno není dokonalé, ale zejména pasivní...

Výběr článků

Načítám