Hlavní obsah

Škoda ukázala interiéry nového superbu a kodiaqu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladoboleslavská automobilka Škoda prezentuje palubní desky a důležité prvky v interiérech druhé generace SUV Kodiaq a čtvrtého novodobého superbu. Dvojice se zcela představí na podzim.

Foto: Škoda Auto

Interiér nové Škody Kodiaq

Článek

Ještě před premiérou Škoda nabízí pohled do dvojice modelů, které poslouží na závěr éry velkých rodinných škodovek se spalovacími motory.

Superb vsadí na výrazně horizontální členění palubní desky, čímž navazuje i na menší octavii. Designově zaujme žebrováním před spolujezdcem, Škoda také hovoří o hodnotnějších materiálech.

Kodiaq má palubní desku do pomyslného písmene X, centrální obrazovka je více integrovaná a digitální přístrojový štít postrádá kapličku. Dveřní výplně jsou více profilované.

Foto: Škoda Auto

Interiér nové Škody Superb

Volič převodovky se v obou případech přesunul pod volant, čímž vzniklo místo na velkorysé úložné prostory ve středovém tunelu.

Novinkou je průhledový head-up displej, který promítá informace na čelní sklo. Doplňuje 10palcový virtuální kokpit a také centrální obrazovku infotainmentu, která je s úhlopříčkou 13 palců větší než kdykoli předtím.

Ne všechno je ovšem dotykové. Premiéru zde mají multifunkční ovladače, takzvané Smart Dials. Jedná se o otočné a stlačitelné ovladače, které chytře kombinují manuální a digitální ovládací prvky. Lze tak fyzicky ovládat ventilaci, multimédia a další prvky.

Foto: Škoda Auto

Sdružené ovládání multimédií a klimatizace v nové Škodě Kodiaq

Dva vnější multifunkční ovladače určené pro řidiče a spolujezdce ovládají teplotu v interiéru, vyhřívání, ventilaci sedadel a na displeji zobrazují aktuálně zvolenou funkci.

Foto: Škoda Auto

Sdružené ovládání multimédií a klimatizace v nové Škodě Superb

Prostředním ovladačem může řidič ovládat až čtyři různé funkce, například hlasitost, intenzitu ventilace, směr proudění vzduchu, automatickou klimatizaci, jízdní režimy a přiblížení nebo oddálení navigační mapy. Prostřední ovladač lze nakonfigurovat v menu infotainmentu, dlouhým stisknutím tlačítka se přepíná mezi jednotlivými funkcemi.

Úplná premiéra se v případě obou vozů chystá ještě letos na podzim. Již z předchozích oficiálně zveřejněných informací je jasné, že se dvojice spolehne na zážehové a vznětové motory poslední generace s mildhybridní výpomocí, ale také na vylepšený plug-in hybridní pohon. Více v našich dojmech z jízd s prototypy.

Poprvé za volantem nové Škody Kodiaq: Prototyp v mnohém překvapil

Testy

Za volantem nového superbu. O chystané vlajkové škodovce víme vše

Testy

Reklama

Výběr článků

Načítám