Hlavní obsah

Škoda se vrací k projektu studentského auta, spustila jeho osmý ročník

Po roční odmlce se automobilka Škoda ve svém středním odborném učilišti vrací k projektu vozu, který studenti postaví v průběhu školního roku. Začala s ním v roce 2014.

Foto: Škoda

Tým studentů, který pracoval na Škodě Slavia (vůz uprostřed) v letech 2019-2020

Článek

Pětadvacítka studentů Středního odborného učiliště strojírenského Škoda Auto v Mladé Boleslavi zahájila práce na osmém žákovském voze. Posledním takto vyrobeným autem, které projekt zplodil, byla v roce 2020 Škoda Slavia – spider na základě modelu Scala.

Za volantem Škody Slavia

AutoMoto

„Účast na takovém projektu je pro ně skvělou zkušeností. Stavba vlastního vysněného automobilu podporuje jejich motivaci a kreativitu, a zároveň si při konstrukci vozu procvičí všechny manuální dovednosti,” komentovala zahájení Maren Gräfová, členka představenstva Škodovky za řízení lidských zdrojů.

Foto: Škoda Auto

Škoda CitiJet

Projekt běží už od roku 2014 a dosud vzniklo sedm aut. Prvním byl roadster na modelu Citigo, nazvaný Citijet. Měl spalovací motor a velmi hlasitý výfuk, díky němuž byla jízda v něm vážně zábavná.

Foto: Škoda 6x

Škoda Mountiaq

Za zmínku stojí také terénní pickup Mountiaq, který se představil v roce 2019 na základě modelu Kodiaq. Svým jízdním chováním připomínal skutečný offroad a stejně jako u citijetu je škoda, že ho automobilka nemohla poslat do sériové výroby. Jak bude vypadat osmý studentský vůz, který bude hotový v příštím roce, je zatím ve hvězdách.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám