Hlavní obsah

Škoda Karoq vznikne jako kabriolet, studentské auto bude plně funkční

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Studenti mladoboleslavského Středního odborného učiliště automobilky Škoda posledních pět let vytvářejí zajímavé úpravy stávajících automobilů. Letos přestavuje 23 studentů Škodu Karoq na kabriolet.

Škoda Karoq kabriolet - studentský automobilVideo: Škoda Auto

 
Článek

Musí to být fascinující. Vezměte si, že vám je šestnáct sedmnáct let a baví vás auta. Nu a v rámci výuky můžete pracovat na skutečném, funkčním autě. A ještě vám s tím radí odborníci přímo z vývoje. Škodovácké učiliště už popáté připravuje upravenou škodovku.

Po elektrické bugině, pick-upu nebo kupé na bázi modelu rapid půjde tentokrát o kabriolet postavený z karoqu, menšího z SUV nabízených Škodou. Délka vozu se nemění (4382 milimetrů), stejná zůstala i šířka (1811 mm) a rozvor náprav (2638 mm).

Foto: Škoda Auto

Škoda Karoq kabriolet - studentský automobil

Foto: Škoda Auto

Škoda Karoq kabriolet - studentský automobil

Vzhledem k tlumičům převzatým z vozu Octavia RS se snížila světlá výška vozu. Z něj pochází i výfuková soustava, která produkuje mnohem říznější zvuk než v sériovém provedení.

„Po odstranění střechy bylo nutno upravit dveře. Kompletně přepracována byla zadní část vozu včetně pátých dveří, které museli žáci nově navrhnout a vyrobit. Vzhledem ke změnám na karoserii musel být upraven i výfukový systém. Nového designu se dočkaly i sloupky A a B. Výrazné změny budou k vidění na předním i zadním nárazníku,” uvedl Pavel Jína z tiskového oddělení automobilky.

Studentské auto bude plně funkční: pod kapotou je benzínový čtyřválec o objemu 1,5 litru. Studenti na automobilu pracují od října 2017. Kompletně hotový bude začátkem června.

Foto: Škoda Auto

Škoda Karoq kabriolet - studentský automobil

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám