Hlavní obsah

Škoda představila elegantní kupé VisionC

Novinky, fia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Škoda Auto ve čtvrtek odhalila roušku, jíž dosud obestírala koncept Vision C. Ten byl zatím veřejnosti znám jen jako skica, nyní je jasné, že se jedná o elegantní pětidvéřové kupé, jehož dynamický a ostrý design má být předobrazem pro další modely mladoboleslavské automobilky.

Foto: Škoda Auto

Koncept Škoda VisionC

Článek

Škodovka poprvé ve své historii představuje pětidveřové kupé. Studie je podle automobilky předzvěstí evolučního kroku v designu škodovek, které mají být v budoucnu expresivnější, dynamičtější a emocionálnější.

„VisionC je důkazem vynikající designérské a vývojářské kompetence a podtrhuje dynamiku a vysokou hodnotu značky s bohatou tradicí,“ řekl k představení nového modelu předseda představenstva firmy Winfried Vahland.

Foto: Škoda Auto

Koncept Škoda Vision C představuje nový designový jazyk automobilky

Automobilu vévodí ostré linie, působí velmi aerodynamicky, výrazným prvkem je pak zvolna se svažující záď ve stylu, který najdeme například u modelů Audi v provedení Sportback nebo VW Passatu CC. Proti nim si ale VisionC zachovává některé typické škodovácké atributy, například u zadních bočních dveří zasahuje zvedající se výběžek karoserie do zadní strany okénka, což známe ze sedanu Octavia i z dosluhující Fabie.

Další připomínkou škodovácké DNA je rozměrný a praktický zavazadlový prostor, překvapivě radikálně zakončené páté dveře se otevírají celé i s oknem jako liftback.

Foto: Škoda Auto

Škoda Vision C

Zaujmou ale i další prvky, například výrazné prolisy na kapotě a podél boků karoserie, sebevědomá příď nebo zcela nový design světel.

Foto: Škoda Auto

Zadní světla konceptu Škoda Vision C nenavazují na oktávkovou tradici svítilen do tvaru písmene C.

Pojízdný prototyp se zážehovým turbomotorem 1,4 TSI o výkonu 81 kW se předvede v plné kráse na autosalónu v Ženevě. Je uzpůsoben pro spalování benzínu i zemního plynu. Je postaven na koncernové platformě MQB stejně jako nová Octavia, Mladoboleslavští se však brání prostému označení Octavia Coupé. Studie pětidveřového kupé má podle nich hlavně ukázat šíři možností inovativních koncepcí karoserie.

Anketa

Líbí se vám koncept Škoda VisionC?
Ano
86,8 %
Ne
13,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 13978 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám