Hlavní obsah

Škoda poodhalila další detaily chystaného superbu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při příležitosti blížících se oslav 90. výročí Škody Superb mladoboleslavská automobilka na jednom videu prezentuje všechny generace. Včetně novodobé čtvrté, která ve formě liftbacku a kombi pod plachtou prozrazuje další linky a detaily před podzimní premiérou.

Poodhalení nové generace Škody Superb.Video: Škoda Auto

 
Článek

Nová Škoda Superb se zatím prezentovala jen siluetami na potemnělých snímcích, další upoutávkou budiž reálné vozy pod plachtou, která však leccos prozrazuje.

Podle dřívějších spekulací si model Superb ponechá dvě karoserie, tedy liftback a kombi. Prvně jmenovaná reprezentativnější varianta s výklopným zadní sklem má ve srovnání se současnou generací ještě pozvolnější střešní linii.

Sklo zjevně končí až těsně před zadní odtrhovou hranou. Přední světlomety jsou opět ve tvaru L a zadní připomínají tradiční písmeno C.

Škoda ukazuje nový superb a kodiaq na prvních snímcích

AutoMoto

Video ukazuje ostré hrany, především na boku karoserie. Patrné je rovněž, že záď je rozdělena výraznou horizontální linií, podobně jako u současné generace po modernizaci.

Nová Škoda Superb se bude vyrábět v Bratislavě, kam se z kapacitních důvodů přestěhovala výroba z Kvasin, poprvé po boku Volkswagenu Passat, který dosud vznikal v německém Emdenu, odkud pro změnu ustoupil elektromobilům.

Škoda vyrobila v letech 1934 až 1949 pouze 900 civilních a 1600 vojenských verzí původního superbu. Naopak moderních iterací se od roku 2001 prodalo více než 1 550 000 kusů. První novodobá generace se objevila v roce 2001, druhá následovala v roce 2008 a třetí v roce 2015.

Nový Volkswagen Passat dorazí jen jako kombi, superb nabídne obě karosářské varianty

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám