Hlavní obsah

Nový Volkswagen Passat dorazí jen jako kombi, superb nabídne obě karosářské varianty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chystaná devátá generace Volkswagenu Passat se zbaví sedanu, bude k mání pouze jako kombi, potvrdil dřívější spekulace šéf wolfsburgské značky Thomas Schäfer v rozhovoru pro Automotive News.

Foto: Milan Lažanský, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Volkswagen Passat a Škoda Superb příští generace k sobě budou mít nejblíže v historii. Letos se začnou vyrábět v Bratislavě a v rámci své konzervativní střední třídy budou pravděpodobně rozlučkou se spalovacími motory.

Přesto bude mít superb něco navíc, a sice elegantní karoserii sedanu či spíše liftbacku, kterou na rozdíl od nového passatu opět nabídne i vedle kombi.

Vývoj nových vozů má z větší části na starosti mladoboleslavská značka. Schäfer v rozhovoru uvedl, že to ilustruje, jak značky Volkswagenu nyní spolupracují těsněji než v minulosti, a přitom si stále dokážou zachovat svou nezávislost a identitu prostřednictvím různých designů.

Volkswagen představil elektrický ekvivalent passatu. ID.7 se skrývá jen za minimálním maskováním

AutoMoto

Nové kombi passat bylo k vidění při několika příležitostech ve formě testovacího prototypu, které dávaly tušit, že získá trochu sportovnější vzhled vyznačující se výraznějším sklonem zadního okna. Uvnitř se očekává velký čtvercový dotykový displej na přístrojové desce po vzoru elektromobilů řady ID.

Páteř nabídky motorizací by měl tvořit 1,5litrový mild hybridní čtyřválec nebo plug-in hybrid se stejným spalovacím motorem. Novinka by se měla představit letos v září, superb na konci roku.

První snímky nové Škody Kodiaq s minimálním maskováním

AutoMoto

Nový superb a kodiaq dorazí ještě letos, potvrdila Škoda

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám