Hlavní obsah

Škoda Afriq. Studentský kamiq má jméno

Osmé studentské auto Škody se bude jmenovat Afriq a bude to v podstatě závodní verze crossoveru Kamiq, ukazuje čerstvě zveřejněná skica. Žáci na něm spolupracují s divizí motorsportu.

Foto: Škoda

Škoda Afriq

Článek

Pětadvacítka studentů SOU strojírenského Škody Auto v Mladé Boleslavi si opět vzala do parády crossover a staví z něj specialitku, která se nebude prodávat, ale dost možná bude zajímavě jezdit – třeba jako model Mountiaq z roku 2019.

Škoda Mountiaq je lepší než její civilní předobraz

AutoMoto

Tentokrát nicméně výsledkem nebude pick-up, nýbrž závodní offroad jménem Afriq. Jak nově zveřejněná skica, tak i jméno jasně odkazují na to, že za základ byl vybrán model Kamiq. A jméno značí ještě něco – Škoda nově odpovídá za aktivity celého koncernu VW v severní Africe.

Legendární dakarská rallye má kořeny právě tady, v poušti severní a západní Afriky, třebaže se dnes už jezdí jinde. A i když je na Dakaru česká stopa nesmazatelná, značka Škoda se tam poprvé ukázala až v roce 2018 – kodiaq jel jako doprovodné vozidlo týmu Barth Racing.

Za volantem Škody Slavia

AutoMoto

Studenti vytvářejí auto ve spolupráci s divizí motorsportu, ovšem, jako obvykle, fyzická práce na autě je jejich vlastní. Představení hotového stroje očekávejme někdy na jaře či začátkem léta příštího roku.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám