Hlavní obsah

Je libo Škoda Slavia Combi či RS? Designér ukazuje nepravděpodobnou budoucnost

Škoda Slavia bude k mání jen v Indii a okolních trzích, případně například v severní Africe. A jen jako sedan. Jak by ale mohla vypadat, kdyby se třeba v Evropě prodávala jako kombík? Nad tím se zamyslel maďarský ilustrátor X-Tomi.

Foto: Škoda Auto

Škoda Slavia

Článek

Nedávno představená Škoda Slavia pro indický trh je sedanem a tento styl karoserie ve třídě kompaktních a subkompaktních aut není v Evropě příliš oblíbený. Co ale máme rádi, zejména v Česku, jsou malé kombíky. A tak nám maďarský designér X-Tomi ukazuje, co by mohlo být, kdyby byla Slavia autem pro Evropu.

Kombík je relativně jednoduchý, místo víka kufru má prostě „batoh“ s prosklením po stranách. Slavia Combi by takhle klidně mohla vypadat, snad jen linky D-sloupku by v realitě byly nejspíš o trochu ostřejší, aby ladily se zbytkem auta.

Škoda představuje sedan Slavia, novinku pro Indii jsme prohlédli do detailu

AutoMoto

X-Tomi si posvítil i na verzi RS, které dal začerněnou masku chladiče, obrovská kola z octavie RS a přední nárazník, v němž místo kulatých mlhovek vidíme tenké LED pásky nad ohromnými nasávacími otvory.

Samozřejmě, pravděpodobnost, že se byť jedna z těchto verzí dostane skutečně na trh, je velmi blízká nule. Obě by si ale pravděpodobně našly pár zákazníků i v Indii, a co teprve v Česku.

Anketa

Chtěli byste na evropských trzích Škodu Slavia?
Ano, sedan by stačil
11,7 %
Ano, nejradši kombík
30,9 %
Ano, nejradši RS
40,8 %
Ne, stačí nám fabia a scala
16,6 %
Celkem hlasovalo 556 čtenářů.

Reklama

Související články

Škoda odpískala novou Fabii Combi, kvůli emisím

Čtvrtá generace Škody Fabia už bude jen v krátké pětidvéřové verzi hatchback a prodloužená verze kombi se vyrábět nebude. Přitom ještě před pár měsíci vedení...

Výběr článků

Načítám