Hlavní obsah

Seicento od Fiatu je zpět v podobě crossoveru

Novinky, Adam Rajmont

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fiat Seicento je zpět po 13leté přestávce. Kromě názvu nemá nová 600 se svým předchůdcem nic společného. Pryč je tvar třídveřového hatchbacku ve prospěch praktičtějšího pětidveřového crossoveru. Nový model segmentu B, který je mechanicky příbuzný Jeepu Avenger, jezdí na stejné platformě e-CMP2 vyvinuté společností Stellantis, která také v roce 2024 přinese ekvivalentní model od Alfy Romeo.

Foto: Fiat

Fiat 600e

Článek

Novinka, která se po letmém představení minulý měsíc nyní ukazuje v celé kráse, je dlouhá 4,17 metru a lze ji mít s koly velkými až 18 palců. Jak můžete snadno vidět, výrazně přejímá styl modelu 500e městského vozu ve větším měřítku.

Logo „600“ se hrdě tyčí vpředu a uprostřed a všimnete si, že na přídi není žádný znak Fiatu, ten nesou pouze zadní výklopné dveře.

Fiat nabízí 360 litrů zavazadlového prostoru a dalších 15 litrů uvnitř kabiny s různými úložnými prostory. Nová 600 pojme pět lidí a jejím cílem je poskytnout více než 400 kilometrů dojezdu v kombinovaném cyklu WLTP díky 54kWh baterii. Při jízdě ve městě by měl mít dostatek šťávy na více než 600 kilometrů.

Baterii lze nabíjet výkonem až 100 kW, v takovém případě bude dobití na 80 procent trvat méně než půl hodiny. Pohon zajišťuje elektromotor o výkonu 115 kW, který stačí na zrychlení z 0 na 100 km/h za devět sekund.

Nový crossover, propagovaný jako velký bratr Fiatu 500e, přijde od poloviny roku 2024 také s hybridním pohonem.

Výroba začne tento měsíc v polských Tychách, kde z pásů sjíždí i Jeep Avenger. České ceny zatím nebyly zveřejněny.

Fiaty už nebudou šedé. Automobilka vyškrtla populární, ale nudný odstín

AutoMoto

Fiat Panda 4×4 slaví výročí speciální edicí

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám