Hlavní obsah

Seat Tarraco už se umí nabíjet ze zásuvky, na rozdíl od bratrského Kodiaqu

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Seat představuje své největší SUV Tarraco ve verzi FR PHEV. Kombinace písmen znamená sportovní variantu kombinovanou s plug-in hybridním pohonným ústrojím. Zatím jde formálně o koncept, ale v podstatě shodná produkční verze je na cestě.

Foto: Seat

Seat Tarraco FR PHEV

Článek

Příští rok dostane Tarraco dvě podstatné novinky, které Španělé dohromady ukazují na předprodukčním konceptu.

První novota se váže k výbavovému stupni FR. Ten je u Seatu už tradiční, znamená Formula Racing. Přestože opravdu dynamické úpravy jsou vyčleněny dnes už samostatné značce Cupra, jde spíše o jakýsi paket. Nejinak tomu je v případě Tarraca, který coby FR dostal širší podběhy kol, broušené dvacetipalcové disky nebo černou masku.

Foto: Seat

Tarraco FR bude na první pohled působit dynamičtěji.

Druhým prvkem k prezentaci, který zatím chybí bratrské Škodě Kodiaq, je nový plug-in hybridní systém pohonu. Soustava, která zahrnuje zážehový motor 1.4 TSI o výkonu 110 kW, elektromotor s výkonem 85 kW a sadu lithium-iontových akumulátorů o kapacitě 13 kWh, poskytuje řidiči výběr několika různých jízdních režimů. Tarraco PHEV umožňuje jízdu s výhradně elektrickým pohonem. V tomto režimu lze ujet více než 50 km.

Foto: Seat

Samozřejmostí jsou větší disky kol.

Foto: Seat

Odlišný je sportovní volant.

Při požadavku vyššího výkonu spolupracuje spalovací motor s elektromotorem. Nejvyšší výkon hybridní soustavy je 180 kW (245 k), maximální točivý moment je 400 Nm.

Hybridní Tarraco díky tomu dosahuje nejvyšší rychlosti 217 km/h a z klidu dokáže pokořit hranici 100 km/h za 7,4 sekundy. Emise CO2 jsou nižší než 50 g/km podle náročnější zkušební metodiky WLTP.

Poprvé bude předprodukční vůz k vidění na zářiovém autosalonu ve Frankfurtu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám