Hlavní obsah

Poslední bratislavské trojče také už jen do zásuvky: Seat poutá na elektromobil Mii

Právo, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislavská trojčata, tedy trio minivozů koncernu Volkswagen, která se od roku 2011 montují u našich východních sousedů, brzy kompletně přestrojí na elektrické verze. Po Volkswagenu a škodovce velkou změnu hlásí i Seat.

Foto: Seat

Mii dostane jednoduché přízvisko Electric.

Článek

Je to logický krok. Zmíněné trio se už několik měsíců se spalovacími motory nevyrábí. Transformaci poměrně letitých vozů na elektromobil začal Volkswagen s modelem e-Up!. Nedávno bylo Citigo iV pro Škodu vstupenkou do světa prodlužovaček a zbytečných zastávek na kávu během dobíjení.

Nyní Seat ukazuje první obrázek elektrické novinky odvozené od modelu Mii. Představí se v rámci kampaně Seat On Tour v Oslu. Právě v Norsku elektromobilitě přejí možná úplně nejvíce.

K objednání bude elektrický Seat už v září letošního roku. Jiné fotky, natož technické údaje, zatím nebyly zveřejněny, ale očekávejme podobné kroky jako u sourozenců. Tedy odlišnou masku na přídi a elektromotor o výkonu 61 kilowattů a točivém momentu 210 newtonmetrů. Dojezd by se pak měl pohybovat kolem 265 kilometrů.

Foto: Škoda Auto

K dispozici je i rychlodobíjení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám