Hlavní obsah

Škoda zmodernizovala Karoq a Kodiaq, mají jinou záď a lépe bojují se zloději

Novinky, laz

Škoda nedělá jen větší facelifty, ale své modely modernizuje také průběžně. Nyní přišla na řadu dvojice SUV. U nápisu místo loga, který už je tak rozšířen po celé modelové řadě, to ale rozhodně nezůstalo.

Foto: Škoda Auto 2x

Oba modely mají nyní na zádi výrazný nápis se jménem automobilky.

Článek

V automobilovém průmyslu se používá termín modelový rok, který se láme vždy v polovině toho kalendářního. Právě s nástupem modelového roku 2020 přichází Škoda se změnami u Karoqu a Kodiaqu. Tou na první pohled nejvýraznější je použití nápisu místo loga na zádi. Začala s tím Scala a dnes už je tento prvek na všech modelech s výjimkou Octavie, která ještě letos dostane nástupce.

Foto: Škoda Auto

Varování před provozem ve slepém úhlu je nyní na zrcátku, nikoli ve skle.

Mezi další inovace u obou modelů patří vylepšené sledování mrtvého úhlu, které nyní vidí místo na dvacet až na sedmdesát metrů za auto. Signalizace nebezpečí navíc byla přemístěna na stranu zrcátek namísto skla.

Nově má klíč určený k bezklíčovému přístupu a startu integrovaný pohybový senzor, což by mělo pomoci v boji s krádežemi, kdy si zloděj načte údaje klíčku na dálku – když se však klíček nehýbe, nebude to fungovat. Podstatnou novinkou je pak vylepšený dvoulitrový diesel se 140 kW pro Karoq nebo možnost připlatit si za adaptivní tlumiče i pro vozy s pohonem předních kol.

Reklama

Výběr článků

Načítám