Hlavní obsah

Rolls-Royce má za sebou rekordní rok. Prodal nejvíc vozů v historii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská automobilka Rolls-Royce informovala, že v roce 2021 dosáhla historického milníku. Během období, kdy měly ostatní automobilky obrovské problémy s dodávkami a výrobou kvůli koronaviru a nedostatku čipů, Rolls-Royce prodal nejvíce aut v historii.

Foto: Rolls-Royce

Rolls-Royce Ghost Black Badge

Článek

Výroční zpráva luxusní britské automobilky Rolls-Royce uvádí, že za uplynulých dvanáct měsíců prodala společnost se sídlem v Goodwoodu celosvětově celkem 5 586 vozidel, což je největší počet kusů ve 117 let dlouhé historii. To znamená nárůst o neuvěřitelných 49 % oproti roku 2020 a o 9 % oproti předpandemickému roku 2019, který byl dosud rekordním.

Kutil vyrobil rolls-royce ze dřeva. Cit pro detail je úžasný

AutoMoto

Největšími trhy se pro Rolls-Royce stala Čína, USA a Asie celkově. Automobilka uvedla, že za nárůstem prodejů může hlavně nový model Ghost a superluxusní SUV Cullinan. Společnost zároveň dodala, že i obří Phantom zastává poměrnou část celosvětových prodejů.

„Pro Rolls-Royce to byl skutečně historický rok. Za posledních 12 měsíců jsme zaznamenali historicky nejlepší prodeje, a navíc uvedli na trh nejnovější přírůstek Black Badge. Ohromili jsme svět našimi schopnostmi výroby karoserií a udělali velké kroky směrem k elektrické budoucnosti. Jako vždy za tím stojí obětavost a nasazení lidí v Home od Rolls-Royce, v mezinárodním týmu i v celosvětové síti prodejců,“ uvedl generální ředitel „dvojitého R“ Torsten Müller-Ötvös.

Elektrické letadlo Rolls-Royce pokořilo rychlostní rekord, tvrdí firma

AutoMoto

Továrna Rolls-Royce v Goodwoodu v současnosti běží na téměř maximální kapacitu a na dvě směny. Automobilka v současné době zaměstnává téměř 2000 lidí ve Spojeném království. Obdivuhodné přitom je, že většina automobilek se v současnosti potýká s velkými problémy kvůli nedostatku čipů. Zdá se ovšem, že luxusních malých firem se toto netýká, protože rekordní čísla v minulém roce zaznamenala třeba i další britská automobilka Bentley.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám