Hlavní obsah

Kutil vyrobil rolls-royce ze dřeva. Cit pro detail je úžasný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Umělec – po shlédnutí videí se mu tak nestydíme říci – z vietnamské provincie Bac Ninh postavil ze dřeva malý model Rolls-Royce Boat Tail, aby v něm mohl vozit svého syna. Jezdí, svítí a dokonce má na dálku otvíratelná „křídla“ na zádi.

Foto: Rolls-Royce

Skutečný Rolls-Royce Boat Tail (Ilustrační foto)

Článek

Nejdražší nové auto světa, Rolls-Royce Boat Tail, budí obdiv u nejednoho fanouška automobilového světa. Podle pořekadla, že napodobování je nejupřímnější formou komplimentu, se leckterý kutil snaží boat tail napodobit. A tento pokus ze dřeva skutečně stojí za pozornost.

Ve dvou dílech se objevil na youtubovém kanálu ND Woodworking Art s příznakem, že video pochází ze Spojených států, ovšem podle záběrů vzniklo ve Vietnamu, v provincii Bac Ninh na severu země. Z Vietnamu pochází i starší pokus o tvorbu boat tailu z kartonu – ten sice měl zasouvací sošku, ale výsledek byl přece jen poněkud méně působivý.

Dřevěný model boat tailu vznikal z masivu, a to z pořádně tlustých plátů – to aby do dřeva mohl autor později řezat motorovou pilou a bruskou. Do toho se pustil srdnatě, a právě díky tlustým dřevěným dílům mohl vnějšek auta vytvarovat opravdu precizně, včetně prolisů a podobných detailů.

Nejdražší nové auto na světě? Rolls-Royce Boat Tail má i slunečník

AutoMoto

Osvětlení bereme jako samozřejmost, ovšem dálkové ovládaná a elektricky otvíraná „křídla“ na zádi, která odhalují pořadač na skleničky a další drobnosti, jsou velmi působivá.

Stejně jako použití dřeva dvou různých barev – není známo, zda pochází ze stejného stromu a některé díly jsou jen lakované, nebo zda to je jiný strom, ale to není příliš podstatné – nebo dřevěná kola s částečně ručně malovanými poklicemi.

O pohon se stará malý elektromotor neznámého výkonu, ovšem stroj má funkční řízení i zpátečku. A třebaže dřevěné sedačky asi nebudou příliš pohodlné, může ho řídit dospělý muž – a vedle sebe vézt svého malého syna, pro kterého tohle auto vznikalo.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám