Hlavní obsah

Rolls-Royce je v nové edici inspirován vesmírem, v interiéru nechybí citát Alberta Einsteina

Novinky, Daniel Havlina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Anglická automobilka Rolls-Royce představila další ze svých vozidel v limitované edici. Jedná se o velkou limuzínu Phantom s názvem Tempus, u které se inženýři a designéři inspirovali tématy času a vesmíru.

Foto: Rolls-Royce

Rolls-Royce Phantom Tempus

Článek

Rolls-Royce Phantom Tempus vznikne v pouhých dvaceti exemplářích. Cena nebyla tradičně upřesněna, očekává se však, že z trhu zmizí velmi rychle, pokud se tak už nestalo.

Exkluzivní Rolls-Royce Phantom je zdoben dřevem, které roste na jediném místě

AutoMoto

Design limitované edice kombinuje různá témata, ale hlavní slovo dostaly čas a vesmír. Britové dekoru říkají jednoduše Pulsar - jev s tímto názvem je také jedním z klíčových motivů.

Úkaz je to velmi vzácný a dochází k němu jen v těch nejhlubších oblastech vesmíru. Jedná se shluk hvězd, které jsou extrémně rozžhavené a díky elektromagnetickému působení synchronně pulzují, čímž vytvářejí nejpřesnější hodiny ve vesmíru.

Foto: Rolls-Royce

Rolls-Royce Phantom Tempus

Hříčku přírodních jevů v autě imitují světla Starlight, která Rolls-Royce vyrobil z optických vláken a za pomoci složitého ručního vyšívání.

Palubní deska odkazuje na běh času, a to konkrétně kresbou „Frozen Flow of Time“ (ve volném překladu „zamrzlý běh času”). Byla vytvořena speciálně pro 20 kusů tohoto modelu. Motiv je vyfrézován z jednolitého kusu hliníku se 100 individuálními pruhy, jež představují 100 milionů let rotačního otáčení pulzarové hvězdy.

Specialitou je absence jindy tradičních analogových hodin na palubní desce. I když se to zdá paradoxní, Rolls-Royce tím majiteli říká, aby dbal na svobodu toho, kdo vlastní čas.

Foto: Rolls-Royce

Rolls-Royce Phantom Tempus

V přihrádce na rukavice pak majitelé naleznou grafický štítek s vyrytým citátem od vědce Alberta Einsteina. „Rozdíl mezi minulostí, přítomností a budoucností je jen tvrdohlavě přetrvávající iluze“.

Palubní desku jedinečného Rolls-Roycu Phantom zdobí tisíce ptačích per

AutoMoto

Exteriér speciálního Phantomu je vyveden v laku Karios Blue, který je pochopitelně zakázkový a obsahuje na sebe skládané modré kusy slídy. Ty se třpytí, když na ně zasvítí světlo, což se shoduje s vlastností hvězd. Speciální lak je kombinován s černými detaily.

Za zmínku stojí i ručně vyrobená schránka na šampaňské s ruční malbou ve stylu pulzarových hvězd, několik termonádob na kaviár a šampaňské a samozřejmě i ručně foukané skleničky.

Reklama

Související články

Rolls-Royce má chystat elektrickou limuzínu

Podle informací serveru Autocar má luxusní automobilka Rolls-Royce na konci letošního roku představit svůj úplně první čistě elektrický model. Překvapením má...

Výběr článků

Načítám