Hlavní obsah

Na prodej je Trumpův Rolls-Royce, návod k obsluze nese jeho vzkaz

Novinky, Milan Lažanský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rolls-Royce Phantom první novodobé generace, který patřil Donaldu Trumpovi ještě před jeho vstupem do úřadu prezidenta Spojených států, vstoupil ve čtvrtek do aukce. Ta potrvá do 16. ledna.

Foto: Profimedia.cz

Rolls-Royce Phantom, který vlastnil Donald Trump.

Článek

„Miloval jsem to auto - je skvělé! Hodně štěstí,” napsal podle inzerátu aukční síně Mecum na návod k obsluze Donald Trump. Rolls-Royce Phantom, rok výroby 2010, který vlastnil, je k mání. Konečná cena po skončení aukce je odhadována na 300 až 400 tisíc dolarů, tedy 6,3 až 8,4 milionu korun.

Vůz v černém laku má na tachometru 91 242 kilometrů. Phantomy podobného stáří a nájezdu se běžně prodávají i za polovinu uvedené nejnižší předpokládané ceny.

Nepochopený, nebo nepochopitelný? Test Rolls-Royce Cullinan

AutoMoto

Uvnitř je vůz nakonfigurován do světle béžové kůže, interiér obklopují typické dřevěné dekory. Mezi příplatkovou výbavu patří i imitace hvězdného nebe nad hlavou pomocí diod.

K pohonu prvního modelu Rolls-Royce vyvinutým pod taktovkou BMW slouží dvanáctiválec o objemu 6,75 litru a výkonu 453 koňských sil.

Foto: Profimedia.cz

„Miloval jsem to auto - je skvělé! Hodně štěstí,” zní ve vzkazu na návodu k obsluze.

Foto: Profimedia.cz

Rolls-Royce Phantom, který vlastnil Donald Trump.

Reklama

Výběr článků

Načítám