Hlavní obsah

Renault opět poutá na nový espace. Z ikonického MPV bude další SUV

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Renault pokračuje v upoutávkách na zcela novou šestou generaci modelu Espace před jejím debutem na začátku jara 2023. Model, který byl kdysi průkopníkem v segmentu minivanů, se poprvé od roku 1984 změní v SUV. Nový Renault Espace bude delší verzí modelu Austral a nabídne prostornější kabinu, schopnou pojmout až sedm cestujících.

Foto: Renault

Upoutávka na nový Renault Espace

Článek

Nové upoutávky odhalují siluetu nového modelu a potvrzují společné designové prvky s australem. Rozdíly jsou zaměřeny na zadní část, s delším převisem a vzpřímenějším zadním čelním sklem. Druhý snímek zdůrazňuje výrazné zadní blatníky a linii oken, která se může pochlubit silnějším D-sloupkem v barvě karoserie ve srovnání s australem.

Renault potvrdil, že nový espace měří 4,72 m na délku, což je o celých 21 cm více než austral, ale o 14 cm méně než předchůdce. I přes menší půdorys francouzská automobilka říká, že prostorná kabina bude širší, než má odcházející espace.

Nový model bude k dispozici v pětimístné a sedmimístné konfiguraci. Očekává se, že přístrojová deska bude vybavena kokpitem Renault OpenR, který kombinuje 12palcový infotainment, 12,3palcový digitální přístrojový štít a 9,3palcový head-up displej.

Foto: Renault

Upoutávka na nový Renault Espace

Již dříve bylo potvrzeno, že Renault Espace modelového roku 2024 bude postaven na architektuře CMF-CD, kterou sdílejí mimo jiné Nissan X-Trail a Mitsubishi Outlander.

Možnosti motorů budou s největší pravděpodobností přeneseny z australu, včetně mild-hybridních a plně hybridních pohonných jednotek s výkonem až 147 kW, 200 k. Stejně jako u jeho menšího sourozence se očekává, že všechny výbavy budou mít pohon předních kol.

Renault pravděpodobně odhalí více informací a fotografií novinky, jakmile se přiblížíme k jarní premiéře. Francouzská média naznačují, že model bude představen v březnu.

Za volantem Renaultu Austral: Míří vysoko, zaujme technikou

Testy

Renault Espace se vrátí jako SUV. Už letos na jaře

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám