Hlavní obsah

Renault Espace se vrátí jako SUV. Už letos na jaře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerod Renaultu Espace přichází. Už na jaře totiž dorazí nové SUV nesoucí toto jméno, a to s pěti nebo sedmi sedadly. Vůz má být určen na dlouhé cesty.

Článek

Renault Espace většina zná jako velkoprostorové MPV, které v segmentu minivanů panovalo už od roku 1983. Renault ovšem s jeho výrobou v minulém roce skončil a letos na jaře představí nové SUV nesoucí stejný název.

Francouzská automobilka nyní zveřejnila první upoutávku na nový espace, která ukazuje kousek zadní části s LED světlomety, které patrně převzal z Renaultu Austral, což už dříve potvrdily špionážní záběry. Renault uvádí, že nový Espace SUV je určený na dlouhé cesty s pěti nebo sedmi sedadly.

Novinka bude založena na sdílené platformě CMF-CD, která byla základem i předchozí MPV generace. Stejnou platformu používá i model Austral, Nissan X-Trail a Mitsubishi Outlander. Většina odborníků se shoduje na tom, že motorizace auto převezme právě z již zmiňovaného Australu včetně mild-hybridních, hybridních a plug-in hybridních variant.

V listopadu letošního roku Renault oslaví 40. výročí modelu Espace, takže by se mohlo také jednat o datum, kdy model vstoupí na trh. Premiéru si ovšem odbude už na jaře.

Divize Renault Sport se loučí limitovaným meganem

AutoMoto

Reklama

Související články

Renault Austral má ceny pro český trh

Novinka v populárním segmentu C-SUV vstupuje na český trh. Renault Austral je nástupcem kadjaru a k mání bude zatím se dvěma motorizacemi.

Výběr článků

Načítám