Hlavní obsah

RaptorTRAX hledá nového majitele, speciál Kena Blocka má extrémní cenovku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Unikátní Ford F-150 Raptor, který má pásy místo kol, vznikl speciálně pro Kena Blocka. Vůz dostal řadu speciálních úprav a objevil se v celé řadě videí. Není tedy divu, že jeho cena atakuje 4,4 milionu korun.

Foto: LBI Limited

Ford F-150 RaptorTRAX

Článek

Závodník a showman Ken Block, který zemřel při tragické nehodě na sněžném skútru začátkem roku 2023, vlastnil řadu úchvatných sportovních vozů. Některé z nich během uplynulého roku nabízela k prodeji společnost LBI Limited, která nyní do nabídky zařadila i unikát označovaný jako RaptorTRAX.

Základem na zakázkově vyrobeného stroje je Ford F-150 Rator SuperCab z roku 2009, který prošel velmi komplexní přestavbou, na které spolupracovali Hoonigan se společností SVC Offroad.

Karoserie dostala prvky z modernizovaného Fordu Raptor 2013, zatímco atmosférický 5,4litrový motor V8 nahradil 6,2litrový motor Ford Boss V8 s kompresorem Whipple, naladěný na 650 koní. Motor je spojen s šestistupňovým automatem, přes který putuje výkon na systém pohonu všech kol.

Do aukce míří subaru, se kterým Ken Block řádil na X Games

AutoMoto

Rozsáhlých úprav se dočkal rovněž podvozek, vybavený novými tlumiči, rameny a dalšími komponenty. Nechybí však ani důkladná ochrana podvozku. Došlo také k úpravě blatníků, ve kterých mohou být kola lakovaná modrou barvou a obutá do terénních pneumatik.

Vůz se ale nejvíc proslavil na pásech Mattracks 105M1-A1, které je možné instalovat místo kol. Díky těmto pásům si pak RaptorTRAX hravě poradí se sněhem, blátem i jiným extrémně náročným prostředím, kde by auto na kolech mělo velké problémy.

Raptor dostal také nové nárazníky, střešní nosič, přídavné osvětlení, ochranný rám v kabině a rám na korbě, která je vybavena dvojicí sedaček Recaro. Nechybí ani vodotěsný audio-systém, naviják Warn nebo specifický polep.

Společnost LBI Limited nabízí jedinečný Ford F-150 RaptorTRAX za cenu 195 000 dolarů, tedy v přepočtu necelých 4,4 milionu korun. Na poměry Fordu F-150 Raptor se jedná o extrémní cenovku, RaptorTRAX je ovšem unikátem, který se objevil ve videích s ohromnou sledovaností. Ceně se tak nakonec nelze příliš divit.

Reklama

Výběr článků

Načítám