Hlavní obsah

Ram láká na elektrický pick-up

Americká společnost Ram Trucks se pomalu připravuje na příchod svého prvního elektrického pick-upu. Vůz vytvoří konkurenci pro Ford F-150 Lightning a v budoucnu i pro Tesla Cybertruck nebo Hummer EV.

Foto: Stellantis

Poodhalení elektrického pick-upu Ram 1500

Článek

Ram Trucks patřící pod obří konglomerát Stellantis v posledních měsících poskytla veřejnosti hned několik pohledů na svůj chystaný elektrický pick-up. Tím posledním je přibližně patnáctisekundové video ukazující přední část vozu.

Stellantis poodhalil dva nové elektromobily

AutoMoto

Video jasně zobrazuje podsvícený nápis RAM a také nový design LED denního svícení. Podle přechozích upoutávek se můžeme na LED podsvícení a stejný nápis těšit i v zadní části. Nová upoutávka dále odhaluje tradiční hranaté tvary pick-upu nebo výrazné podběhy kol.

Vůz vznikne na zcela nové platformě STLA Frame pro velká nákladní vozidla a SUV. Rám dokáže pojmout akumulátory o kapacitě od 159 do 200 kWh. Druhá varianta by přitom měla nabídnout dojezd i 800 kilometrů na jedno nabití.

Elektrický Ford F-150 umí být obří powerbankou. Dům zvládne napájet tři dny

AutoMoto

Ram tvrdí, že je čas „ukrást nějaký hrom“, čímž rozhodně naráží na název elektrického Fordu F-150 Lightning, což v překladu znamená „blesk“. Vůz by měl být představen na konci letošního roku a na trh se dostane v roce 2024.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám