Hlavní obsah

První pohled na chystané SUV-kupé Renault Rafale

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Renault oznámil název inspirovaný letectvím pro své nadcházející SUV-kupé, které bude mít premiéru 18. června. Renault Rafale coby sourozenec SUV Austral a Espace dostane výrazný styl a bude poháněn hybridními motory.

Foto: Renault

Upoutávka na Renault Rafale

Článek

Francouzská automobilka zvolila nové jméno pro SUV místo toho, aby se rozhodla pro klasické „Austral Coupé“ nebo oživila název Avantime. Většina lidí zná pod názvem Rafale stíhačku, ale Renault jej používal již dávno.

Ve skutečnosti se takto nazývalo i jednomístné závodní letadlo C460, které bylo představeno v roce 1934 leteckou společností Caudron-Renault.

Foto: Renault

Letoun Rafale

Automobilka tím odkazuje i na aerodynamiku, která by u karoserie se svažující se střechou měla být lepší než v případě zmíněných dvou bratrů v praktičtějším balení.

Nový model má pomoci značce posunout se do vyšších pater trhu. Oficiální upoutávka lehce maskovaného modelu dává dobrou představu o designu exteriéru.

Agresivní příď přijme nový styl LED světlometů podobný jako u faceliftovaného clia. Ty spolu s tvarovanými blatníky, sníženým prosklením a svažující se linií střechy pomohou novinku odlišit a přiblížit konkurenčnímu crossoveru Peugeot 408.

První jízda v Peugeotu 408: Komfortní i výrazný

Testy

Interiér bude pravděpodobně sdílen s australem. Odznak Esprit Alpine na blatnících naznačuje, že model bude k dispozici i ve špičkové výbavě se sportovními akcenty.

Renault potvrdil, že SUV Rafale bude jezdit na architektuře CMF-CD stejně jako Austral, Espace a několik dalších modelů aliance Renault Nissan Mitsubishi včetně Nissanu X-Trail a Mitsubishi Outlander.

K dispozici bude s hybridními motory E-Tech včetně plug-in hybridní varianty s možností dobíjení ze sítě.

Více se o novince dozvíme při světové premiéře na pařížském aerosalonu 18. června.

Test Renaultu Austral: Krásný a pohodlný crossover, ale s výhradami

Testy

Renault Espace je zpět jako sedmimístné SUV

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám