Hlavní obsah

Renault omladil clio, po faceliftu má nejen výraznější příď

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Renault představil pátou generaci hatchbacku Clio před více než čtyřmi lety a nyní je na čase facelift v polovině životního cyklu.

Foto: Renault

Renault Clio po faceliftu

Článek

Clio má po modernizaci kompletně přepracovanou příď se štíhlejšími světlomety a širší mřížkou chladiče se šachovnicovým vzorem.

Světla pro denní svícení pokračují v nárazníku, kde jsou ve tvaru poloviny svislého kosočtverce připomínajícího logo automobilky.

Foto: Renault

Renault Clio po faceliftu

Foto: Renault

Pro srovnání: Renault Clio před faceliftem

Zadní svítilny mají novou čirou grafiku. Kromě toho může mít difuzor jeden ze šesti dostupných designů v závislosti na úrovni výbavy a na tom, zda se jedná o hybrid, nebo ne. Novinkou je sportovně střižené provedení Esprit Alpine, které nahrazuje R.S. Line.

Interiér byl z velké části převzat z verze před modernizací, ale v celé kabině jsou nové, udržitelné materiály. Místo koženého čalounění jsou sedadla potažena materiálem vyrobeným z organických a polyesterových vláken. Esprit Alpine má přední sedadla s lepší boční oporou.

Nový digitální přístrojový štít je k dispozici ve velikostech 7 a 10 palců, zatímco dotyková obrazovka je v konfiguracích 7 nebo 9,3 palce. Podporovány jsou bezdrátové Android Auto a Apple CarPlay spolu s vestavěnou navigací, 360stupňovou kamerou a ne méně než 20 asistenčními systémy pro řidiče. Opět nechybí adaptivní tempomat s funkcí stop & go a částečně automatizované řízení úrovně 2.

Renault zatím uvádí trojici motorizací. Základem je tříválec s výkonem devadesáti koní, alternativou stokoňová verze na LPG či full-hybrid o výkonu 145 koní.

Novinka bude na český trhu uvedena letos na podzim.

Renault odhalil první detaily nové R5, dorazí v příštím roce

AutoMoto

Jak funguje levné samořízení? Test Renaultu Clio s paketem poloautonomní jízdy

Testy

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám