Hlavní obsah

První elektrické bugatti dorazí v roce 2030

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzský výrobce exkluzivních sportovních vozů Bugatti odsunuje plány na svůj první čistě elektrický model až do roku 2030. Zákazníci toužící po úspornějších pohonech by se ale měli dříve dočkat hybridních bugatti.

Foto: Bugatti

Bugatti Mistral

Článek

Bugatti si ve většině případů hledá vlastní cestu. Nejinak tomu je i u elektromobility, na kterou jdou v Bugatti skutečně opatrně, a to i v rámci plánování a různých prohlášení do médií.

V nedávném rozhovoru se o tomto tématu pro server Autocar rozpovídal současný ředitel a majitel Bugatti v jedné osobě, Chorvat Mate Rimac, který nečekaně potvrdil, že první elektromobil vyrobí firma do konce tohoto desetiletí.

Do deseti let žádné elektromobily ani SUV, zní z Bugatti

AutoMoto

V jiném interview pro Autocar v minulém týdnu hovořil ředitel designu v Bugatti Achim Anscheidt o tom, že se automobilka v současné době zaměřuje na vývoj svého prvního hybridního modelu, jenž by měl na trh dorazit v roce 2027. Až po něm by měl na řadu přijít první elektromobil, pravděpodobně nejdříve v roce 2030.

„V tuto chvíli se díváme pouze směrem na náš první hybridní model a vše ostatní je daleko. Řekl bych dokonce, že by bylo vůči naší úžasné a vážené zákaznické základně nezodpovědné dělat to jinak,“ uvedl Anscheidt.

Příští bugatti má být hybrid s menším motorem, který ohromí

AutoMoto

Jisté je, že Bugatti skutečně o alternativních verzích pohonu, které by nahradily legendární motor W16, přemýšlí, ale v jaké je fázi, není jasné. V současné době je potvrzen pouze spalovací model Mistral, který bude poháněn již zmiňovaným šestnáctiválcem a vznikne pouhých 99 exemplářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám