Hlavní obsah

Do deseti let žádné elektromobily ani SUV, zní z Bugatti

Generální ředitel automobilky Bugatti Mate Rimac v rozhovoru přiznal, že pro francouzskou firmu má jasnou vizi, co se týká nejbližších let. I přes elektromobilní specializaci nového majitele, chorvatského Rimacu, bude Bugatti prozatím vyrábět výhradně spalovací supersportovní vozy.

Foto: Bugatti

Bugatti Mistral

Článek

V minulosti byly velkým tématem zvěsti o tom, že Bugatti doplní Bentley, Rolls-Royce nebo Aston Martin a na trh přivede vlastní SUV, stejně jako to před nedávnem udělalo i Ferrari. Navzdory těmto spekulacím se ale nyní ukazuje, že to není pravda a dlouho nebude.

Příští bugatti má být hybrid s menším motorem, který ohromí

AutoMoto

V rozhovoru pro německý časopis Automobilwoche to vyvrátil generální ředitel Bugatti Mate Rimac, který jasně řekl, že takový vůz není v následujícím desetiletém plánu Bugatti.

V tomto časovém horizontu pak podle něj nedojde ani k představení žádného elektromobilu od francouzské automobilky.

Foto: Rimac Automobili

Mate Rimac

Bugatti v rámci zpřísňování emisních restrikcí nebude moci elektrifikaci úplně ignorovat a dřív nebo později přijde s hybridní či plug-in hybridní pohonnou jednotkou.

Ostatně, legendární motor W16 se odebere na věčnost společně s Bugatti Mistral. Další hypersport pak bude podle Rimaca „silně elektrifikovaný“.

Mistral je posledním bugatti s ikonickým šestnáctiválcem

AutoMoto

Elektrifikovaný nástupce W16 má dorazit i s nástupcem modelu Chiron v roce 2024 a Mate Rimac slibuje, že se bude jednat o velice atraktivní vůz se spalovacím motorem a hybridní jednotkou.

Rimac mimo jiné uvedl, že hodlá do nového modelu umístit pohonné ústrojí s elektrickým dojezdem nejméně 50 kilometrů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám