Hlavní obsah

Hennessey slaví 30 let speciálním tisícikoňovým Chevroletem Camaro

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třicet zákazníků si bude moci postavit do garáže výroční edici Hennessey Exorcist Camaro ZL1, tisícikoňového kladiva na Dodge Challenger SRT Demon. Texaský úpravce tak slaví 30 let své existence.

Foto: Hennessey

Hennessey Exorcist Anniversary Edition Camaro ZL1

Článek

Texaský úpravce Hennessey je známý tím, že pro jeho auta je tisíc koní denním chlebem. Ba dokonce, jeho vlastní modely Venom GT a Venom F5 mají koní ještě o stovky víc a firma s nimi pravidelně útočí na tituly nejrychlejšího či nejlépe zrychlujícího silničního auta světa.

Tato firma nyní slaví 30 let od svého založení a při této příležitosti zákazníkům nabízí 30 speciálních „vymítačů”. Posledních 30 vyrobených Hennessey Exorcist Camaro ZL1 z celkem stovky kusů budou speciální výroční edice.

Proč „vymítačů”? Jednoduše – když Stellantis má démona, tedy Dodge Challenger SRT Demon, a zbylé dva koncerny z americké „velké trojky” to vesměs ignorují, musí s vymítačem přijít někdo jiný, někdo z tuningového světa. Proto vzniklo ono divoké camaro jako kladivo na vrcholný 852k challenger.

Má k tomu pod kapotou pořádnou sílu – 1013 koní a 1197 N.m díky velkému kompresoru, namontovanému na 6,2l osmiválci LT4. Ten v sériovém camaru ZL1 má také kompresor, ovšem menší a dává „jen” 660 koní a 881 N.m.

Foto: Hennessey

Hennessey Exorcist Anniversary Edition Camaro ZL1

Výroční exorcist je v USA k mání od 135 tisíc dolarů (2,9 milionu korun) a je možné ho mít jako kupé nebo kabrio a s automatickou nebo manuální převodovkou. Do Evropy se oficiálně nedováží, ale neměl by být problém ho importovat individuálně skrz některou z řady firem, které se tím zabývají.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám