Hlavní obsah

První autosalon od začátku pandemie začal v Thajsku. Modelky nosí štíty

Novinky, AP, mb

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Autosalon v thajském Bangkoku se měl původně konat koncem března, ale kvůli pandemii koronaviru byl dvakrát odsunut. Ve středu 15. července nakonec opravdu začal. Je prvním autosalonem této velikosti, který se od začátku šíření koronaviru ve světě koná.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Thajsku se koná první autosalon od vypuknutí pandemie koronaviruVideo: AP

 
Článek

Autosalony, včetně toho pro Evropu nejdůležitějšího ve švýcarské Ženevě, musely kvůli koronavirové pandemii být zrušeny či alespoň odsunuty, třebaže se na ně automobilový svět koncem loňského roku standardně připravoval.

Posun se dotkl i autoshow v thajském Bangkoku, která se měla původně konat koncem března.

Ženevský autosalon nebude ani příští rok, automobilky nemají zájem

AutoMoto

Protože ale v Thajsku nebyl zaznamenán lokální přenos nákazy nemocí covid-19 během posledních 50 dnů, organizátoři dostali zelenou a brány autosalonu, který se koná už po jednačtyřicáté, se ve středu 15. července otevřely.

„Je to víc než autosalon. Je to i o reputaci Thajska, protože ostatní organizátoři podobných akcí nás budou sledovat,” řekl agentuře AP Prachin Eamlumnow, organizátor autosalonu. Dodal, že Thajsko je první, které otevřelo autosalon této velikosti od začátku pandemie.

Letos bez evropských autosalonů. Ruší se i říjnová Paříž

AutoMoto

Na autosalonu vystavuje 25 značek aut a 22 výrobců motocyklů; není to tedy zrovna Ženeva nebo Paříž, ale je to dost velká akce na to, aby mohla být z hlediska šíření nákazy problematická. Organizátoři se tedy zavázali k omezování davů v budovách a kontrolovanému vstupu.

Pro co největší snížení rizika nákazy lidé uvnitř samozřejmě nosí roušky. Až na modelky, které je vyměnily za průhledné obličejové štíty, aby mohly rozdávat úsměvy.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám