Hlavní obsah

Porsche předvedlo jednomístný speedster, úchvatné spojení starého s novým

Novinky, Adam Rajmont

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V lednu Porsche představilo retro koncept Vision 357, v předvečer víkendového Festivalu rychlosti v Goodwoodu automobilka odhalila pokračování tohoto vozu, Porsche Vision 357 Speedster.

Foto: Porsche

Porsche Vision 357 Speedster

Článek

Podobně jako první koncept, který následuje, je 357 Vision Speedster poctou modelu 356 a oslavuje 30. výročí Festivalu rychlosti v Goodwoodu. Po svém debutu ve Spojeném království bude vystaven v USA na zářijovém Rennsport Reunion, a přestože není určen k výrobě, musí nadšence Porsche nadchnout.

Vizuálně tento koncept sdílí mnoho rysů s lednovým konceptem s pevnou střechou, ale díky nízko posazenému čelnímu sklu působí ještě elegantněji. Je nalakován šedými odstíny, zatímco některé kontrastní prvky jsou lakovány v modré Miami, včetně předního tažného popruhu, zadního tažného háku a velké grafiky s číslem 75 coby oslavu 75. výročí sportovních vozů značky.

Několik dalších malých akcentů upoutá pozornost. Například před zadními koly je grafika malého jednorožce a místo tradičních zpětných zrcátek jsou kamery. Unikátní jsou i přední a zadní světla, která jsou skryta za síťovinou zakomponovanou přímo do karoserie. Zadní část má také vertikální design mřížky, který ale také skrývá třetí brzdové světlo.

Porsche koncept vybavilo také sadou 20palcových hořčíkových kol doplněných o kryty nábojů z uhlíkových vláken a středové zámky. Tato kola vzala designovou inspiraci z kol používaných u původních modelů 356 A a 356 B.

Interiér je zaměřen na řidiče a byl navržen jako jednomístný se sedadlem vyztuženým uhlíkovými vlákny integrovaným do monokoku. Porsche vybavilo vůz bezpečnostními pásy Miami Blue, přístrojovou deskou s průhledným povrchem a minimalistickými ovládacími prvky.

Vůz je elektromobilem, technické údaje Porsche nesdílí.

„Porsche Vision 357 je připomenutím první modelové řady Porsche, sportovní vůz snů Ferryho Porsche,“ řekl Michael Mauer, viceprezident designové divize Porsche pro styl.

Mission R na vlastní kůži aneb Porsche ukazuje, že budoucnost závodění není nudná ani tichá

AutoMoto

Retro koncept vzdává hold prvnímu porsche

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám