Hlavní obsah

Pomocí pásů udělali z Renaultu Clio tank, terén překonává skvěle

Novinky, Daniel Havlina

Skromný hatchback s maličkým motorem, to je legendární Renault Clio, který brázdí evropské silnice už od roku 1990. Z nejjednodušších vozidel lze ale často vytvořit něco mnohem zajímavějšího. Jako třeba v případě chlapců z YouTube kanálu MasterMilo.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Renault Clio není sám o sobě nijak zajímavým vozidlem, naopak. Vyrábí se tak dlouho, protože je tak jednoduchý, jak jen může být. Malý motor a jednoduchý tvar, to jsou hlavní devízy legendárního hatchbacku. Nicméně majitelům youtubového kanálu MasterMilo se zdálo, že v druhé generaci dřímá větší potenciál, a tak se dali do práce.

Test Renaultu Megane Grandtour E-Tech: Zdařilá kombinace světů

Testy

Majitelé kanálu si vzali vůz do parády a přidali mu pásy, takže nyní vypadá jako maličký tank, což může mnohé šokovat. Ovšem kdo MasterMilo sleduje delší dobu, ví, že tohle je zcela běžný počin. Jak se zdá, clio si s pásy na těžké trati poradilo poměrně dobře, tedy alespoň motorově. Bohužel na podobnou formu není připravená převodovka, která na konci videa vypoví službu.

Vůz ale jinak vypadá skvěle, a dokonce má podobné efekty jako tank. Komentující na Youtube pak mají jasno. Vozu už mimo generátoru mlhy chybí jen bramborové dělo na střeše. Podle mnohých pak vůz vydává podobnou kouřovou stopu jako tank T-55.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám